Μέθοδοι εκτίμησης της αξίας της επιχείρησης

Εκδότης:
Νομική Βιβλιοθήκη
Έτος:
2016
ISBN:
9789605626211
Σελίδες:
160
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Μέθοδοι εκτίμησης της αξίας της επιχείρησης
Τιμή εκδότη:€32,00
Η τιμή μας: €28,80
Μέθοδοι εκτίμησης της αξίας της επιχείρησης
Με την παρούσα έκδοση της Οικονομικής Βιβλιοθήκης, με τίτλο: «Μέθοδοι εκτίμησης της αξίας της επιχείρησης» επιχειρείται μία προσπάθεια προσέγγισης της έννοιας της άυλης αξίας μιας λειτουργούσας οντότητας, σε συνδυασμό με την μαθηματική ερμηνεία της χρηματοσειράς (ράντας), και με τον προσδιορισμό του μεγέθους της υπεραξίας. Αναλύεται ο συσχετισμός εννοιών από τα Οικονομικά Μαθηματικά και προσαρμόζεται η εφαρμογή τους, στο πλαίσιο του προσδιορισμού της συνολικής αξίας της οντότητας. Ταυτοχρόνως, επεξηγείται η έννοια της παρούσας, αλλά και της τελικής αξίας της υπερπροσόδου, όπως προσδιορίζεται με την σχετική χρηματοσειρά.

Ο στόχος που τέθηκε για την συγγραφή του βιβλίου αυτού, αναφέρεται στην όσο το δυνατόν απλούστευση των εννοιών και των διαδικασιών προσέγγισης του προσδιορισμού της αξίας μιας επιχείρησης, με δεδομένες τις εκτιμήσεις που θα κατέληγαν σε υπερτιμημένα ή υποτιμημένα αποτελέσματα. Μετά την αναφορά στις έννοιες που περιστοιχίζουν το πρόβλημα, αναλύονται οι σχετικές παραδεκτές μέθοδοι εκτίμησης της πραγματικής αξίας μιας επιχείρησης, ενώ σε ιδιαίτερο κεφάλαιο συνδέονται όλα τα προηγούμενα, με τα προβλεπόμενα στη Φορολογική νομοθεσία.

Τα παραδείγματα που παρατίθενται κατά την διάρκεια της ανάλυσης των εννοιών, βοηθούν στην κατανόηση των διαδικασιών και προετοιμάζουν το έδαφος για την εφαρμογή σε ανάλογα προβλήματα που εμφανίζονται προς λύση, στην πράξη. Ακολουθεί σε ιδιαίτερο κεφάλαιο, πλήρης εφαρμογή, με ανάλυση των διαδικασιών και επιλογή της κατάλληλης μεθόδου με σκοπό την διαπίστωση της πραγματικής αξίας μίας οντότητας.

Τέλος, για λόγους που κρίθηκαν απαραίτητοι, στο πλαίσιο του προβλήματος του προσδιορισμού της αξίας μίας επιχείρησης, παρατίθεται η ανάλυση της γραμμικής παλινδρόμησης με την μέθοδο των ελαχίστων τετραγώνων, ώστε να γίνει κατανοητή και η μαθηματική προσέγγιση του ζητήματος.
Τίτλος βιβλίου:Μέθοδοι εκτίμησης της αξίας της επιχείρησης
Εκδότης:Νομική Βιβλιοθήκη
Συντελεστές βιβλίου:Σγουρινάκης, Νίκος (Συγγραφέας)
ISBN:9789605626211
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2016
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες