Εισηγήσεις διοικητικού δικονομικού δικαίου

Εκδότης:
Νομική Βιβλιοθήκη
Έτος:
2016
ISBN:
9789605626075
Σελίδες:
416
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Εισηγήσεις διοικητικού δικονομικού δικαίου
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Εισηγήσεις διοικητικού δικονομικού δικαίου
Η 2η έκδοση των Εισηγήσεων Διοικητικού Δικονομικού Δικαίου είναι αφενός ενημερωμένη ως προς τις ακυρωτικές διαφορές και αφετέρου εμπλουτισμένη με τη ρύθμιση των διοικητικών διαφορών ουσίας, καθώς και με τη δικαστική προστασία ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Με την παρούσα έκδοση παρουσιάζεται και αναλύεται το καθεστώς του συνόλου των ρυθμίσεων του Διοικητικού Δικονομικού Δικαίου.

Επιδίωξη των Εισηγήσεων Διοικητικού Δικονομικού Δικαίου είναι να αναδείξουν τη φύση των κανόνων του διοικητικού δικονομικού δικαίου, τη σύνδεσή τους με τα υπερσυνταγματικά, συνταγματικά και υπερνομοθετικά θεμέλια της δικαστικής προστασίας, καθώς και με την δικονομική θεωρία. Τούτο επιχειρείται με αφορμή της παρουσίασης με περιεκτικό και ευσύνοπτο τρόπο του θεωρητικού πλαισίου και των κανόνων διεξαγωγής της διοικητικής δίκης. Υπό το φως των ανωτέρω επιδιώξεων, το ανά χείρας εγχειρίδιο, το οποίο είναι ενημερωμένο με όλες τις νομοθετικές και νομολογιακές εξελίξεις, αναφέρεται στη γενική θεωρία της διοικητικής δίκης, όπου οριοθετείται η έννοιά της (διοικητικής δίκης), μελετώνται το αντικείμενο, οι σκοποί, τα θεμέλιά της, καθώς και οι πηγές του διοικητικού δικονομικού δικαίου σε συσχετισμό κυρίως με το δικαίωμα παροχής δικαστικής προστασίας.

Το παρόν εγχειρίδιο εξετάζει τους κανόνες, με βάση τους οποίους διεξάγεται η διοικητική δίκη, αναλύοντας τις διοικητικές διαφορές ουσίας, την προσφυγή, την υπαλληλική προσφυγή, την αγωγή και τα ένδικα μέσα. Ξεχωριστά κεφάλαια αποτελούν η προσωρινή δικαστική προστασία, οι ειδικές διαδικασίες και η δικαστική προστασία ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η ανάλυση βασίζεται στη διάκριση των διοικητικών διαφορών σε ακυρωτικές και ουσίας και παρουσιάζονται τα ένδικα βοηθήματα και μέσα που προβλέπονται για την υποβολή στο εκάστοτε αρμόδιο δικαστήριο του αιτήματος για επίλυση κάθε μίας από τις παραπάνω μορφές διοικητικών διαφορών.

Για τη διευκόλυνση του αναγνώστη ανά παράγραφο τίθεται αριθμός περιθωρίου στον οποίο γίνεται παραπομπή στο τέλος του βιβλίου μέσω ενός εκτενούς αλφαβητικού ευρετηρίου.
Τίτλος βιβλίου:Εισηγήσεις διοικητικού δικονομικού δικαίου
Εκδότης:Νομική Βιβλιοθήκη
Συντελεστές βιβλίου:Χρυσανθάκης, Χαράλαμπος Γ. (Συγγραφέας)
Πανταζόπουλος, Πέτρος (Συγγραφέας)
ISBN:9789605626075
Σειρά εκδότη:Θεσμοί Δημοσίου Δικαίου
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2016
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες