Τύφλωση

Ή γιατί αρνούμαστε να δούμε την πραγματικότητα
Εκδότης:
Μεταίχμιο
Έτος:
2017
ISBN:
9786180308280
Σελίδες:
536
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Τύφλωση
Τιμή εκδότη:€18,80
Η τιμή μας: €16,92
στο καλάθι
Τύφλωση
Γιατί αρνούμαστε να δούμε την πραγματικότητα;

Σε μια εποχή όπου η πρόσβαση στην πληροφόρηση είναι πιο εύκολη από ποτέ, σε μια εποχή όπου οι ειδικοί αφθονούν και οι αναλύσεις των γεγονότων εμφανίζονται σχεδόν σε πραγματικό χρόνο, παρ’ όλα αυτά η λίστα των απρόβλεπτων κοσμοϊστορικών εξελίξεων μεγαλώνει ολοένα.

Η 11η Σεπτεμβρίου, η παγκόσμια οικονομική κρίση, η άνοδος των εξτρεμιστών ισλαμιστών: Καταστάσεις όπου ολόκληρες χώρες, πολιτικοί ηγέτες και απλοί πολίτες δεν μπόρεσαν ή δεν θέλησαν να δουν την πραγματικότητα κατάματα. Όλοι τους υπέφεραν από διάφορες μορφές τύφλωσης: έλλειψη κρίσης ή γνώσεων, άρνηση, αναξιοπιστία, ψευδαισθήσεις, δογματισμό, αναποφασιστικότητα μπροστά στις τραγωδίες και τις επερχόμενες εξελίξεις.

Θα μπορούσαμε όμως να προβλέψουμε καταστάσεις; Αντιμέτωποι με τα γυρίσματα της Ιστορίας, θα ήταν δυνατόν να οραματιστούμε το αποτέλεσμα, να κατανοήσουμε τις αιτίες ή και να αντιδράσουμε εγκαίρως;

Ο μεγάλος ιστορικός Marc Ferro διερευνά αυτά τα ερωτήματα, αποκρυπτογραφώντας τις αιτίες της ανθρώπινης τύφλωσης. Προτείνει τρόπους για να κατανοήσουμε τον τυχαίο χαρακτήρα της Ιστορίας και για να μάθουμε να βλέπουμε.
Τίτλος βιβλίου:Τύφλωση
Υπότιτλος βιβλίου:Ή γιατί αρνούμαστε να δούμε την πραγματικότητα
Εκδότης:Μεταίχμιο
Συντελεστές βιβλίου:Ferro Marc (Συγγραφέας)
Τριανταφύλλου Σώτη (Μεταφραστής)
ISBN:9786180308280
Στοιχεία έκδοσης:Φεβρουάριος 2017
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες