Οι διοικητικοί σύμβουλοι στην κυπριακή ΕΠΕ

Εκδότης:
Νομική Βιβλιοθήκη
Έτος:
2017
ISBN:
9789605626600
Σελίδες:
408
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Οι διοικητικοί σύμβουλοι στην κυπριακή ΕΠΕ
Τιμή εκδότη:€53,00
Η τιμή μας: €47,70
Οι διοικητικοί σύμβουλοι στην κυπριακή ΕΠΕ
Το έργο προσφέρει το αναγκαίο υπόβαθρο έρευνας κυρίως σε αυτούς που ασχολούνται με την εφαρμογή του κυπριακού εταιρικού δικαίου. Παράλληλα, διευκολύνει με εύληπτο τρόπο όσους επιθυμούν να αποκτήσουν μια γενική πληροφόρηση επί των θεμάτων που άπτονται της κυπριακής ΕΠΕ.

Οι διοικητικοί σύμβουλοι ξεχωριστά και το διοικητικό συμβούλιο συλλογικά αποτελούν τον «ιθύνοντα νου» της εταιρείας με καθοριστικές εξουσίες εταιρικής διακυβέρνησης και με πρωταρχικό καθήκον την προστασία του εταιρικού συμφέροντος και, κατ’ επέκταση, της επένδυσης των μετόχων. Η αλληλεπίδραση όλων αυτών μπορεί να προκαλέσει κρίσιμα εταιρικά νομικά προβλήματα που αναζητούν άμεση επίλυση και μπορούν τελικά να κρίνουν το μέλλον της ίδιας της εταιρείας ως συνόλου.

Το έργο αποτελείται από 11 κεφάλαια, μαζί με την Εισαγωγή, στα οποία με απλό τρόπο αναπτύσσονται και επεξηγούνται νομικοί όροι και έννοιες που αφορούν στην κυπριακή ΕΠΕ, ενώ γίνεται και αναφορά σε παρεμφερή σημαντικά θέματα του κυπριακού εταιρικού δικαίου, όπως τα ζητήματα της νομικής προσωπικότητας, της εταιρικής διακυβέρνησης, του ιδρυτικού εγγράφου και του καταστατικού, των μελών και της γενικής συνέλευσης καθώς και ζητήματα αφερεγγυότητας και εκκαθάρισης της εταιρείας. Ιδιαίτερη δε έμφαση δίδεται στον ρόλο και τη νομική θέση των διοικητικών συμβούλων με αναλυτική αναφορά ζητημάτων που άπτονται των εξουσιών, των καθηκόντων και των ευθυνών τους έναντι τόσο της εταιρείας και των μετόχων όσο και τρίτων προσώπων.

Το έργο ισορροπεί μεταξύ νομικού εγχειριδίου και προσιτού κειμένου-οδηγού για τους μη νομομαθείς αναγνώστες καθώς και για τους ενδιαφερόμενους σπουδαστές του εταιρικού δικαίου. Το έργο συμπληρώνεται με παράρτημα ως προς την προσωπική ευθύνη συμβούλων και άλλων προσώπων, ευρετήρια κανονισμών, κυπριακών και βρετανικών δικαστικών αποφάσεων κυπριακών νόμων, καθώς και αναλυτικό αλφαβητικό ευρετήριο.
Τίτλος βιβλίου:Οι διοικητικοί σύμβουλοι στην κυπριακή ΕΠΕ
Εκδότης:Νομική Βιβλιοθήκη
Συντελεστές βιβλίου:Κακοπίερος, Παύλος (Συγγραφέας)
ISBN:9789605626600
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2017
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες