Δοκίμια και πρόζα

Εκδότης:
Εκδόσεις s@mizdat
Έτος:
2016
ISBN:
9786185220051
Σελίδες:
203
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Δοκίμια και πρόζα
Τιμή εκδότη:€12,72
Η τιμή μας: €11,45
Δοκίμια και πρόζα
Μια προσεγμένη έκδοση με οκτώ διηγήματα, μεταξύ των οποίων και η θρυλική "Τέταρτη πρόζα" αλλά και έντεκα δοκίμια του μεγάλου Ρώσου ποιητή Οσίπ Μαντελστάμ, κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις S@mizdαt, λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου.

Η "Τέταρτη πρόζα", το "Γούνινο παλτό", "Η Νιότη του Γκαίτε", "Το Κίεβο", "Το Μπατούμ", "Η επιστροφή", Τ"ο Κισλοβόντσκ την άνοιξη" και οι "Μπυραρίες", είναι μερικές από τις καλύτερες σελίδες του μεγάλου αυτή τεχνίτη του Αργυρού αιώνα της ρωσικής ποίησης. Σελίδες που δείχνουν την ευαισθησία του ποιητή, την ειρωνεία του ανθρώπου που αφουγκράζεται τον Αχό της εποχής, αλλά και τη επιμέλεια του χρονικογράφου.

Ξεκινώντας με μια μικρή του αυτοβιογραφία, ο Μαντελστάμ, μέσα από τις σελίδες του βιβλίου αυτού, αναδύεται ως ένας βθυστόχαστος μελετητής της ιστορίας των ρωσικών και ευρωπαϊκών γραμμάτων και μας μεταφέρει την πολύτιμη εμπειρία του διαλόγου ανάμεσα στη Δύση και τη Ρωσία.

"Φρανσούα Βιγιόν", "Δέκατος ένατος αιώνας", "Η σύγχρονη ποίηση", "Η αυγή του Ακμεϊσμού", "Γράφω σενάρια", "Επίθεση", "Ο ανθρωπισμός και η σύγχρονη εποχή", "Σημειώσεις περί ποιήσεως" και "Το τέλος του μυθιστορήματος", είναι τα δοκίμια που μας δείχνουν την καλειδοσκοπική ματιά ενός ανθρώπου που ένιωθε στενάχωρα στην εποχή του και είχε τόσο τραγικό τέλος.

Η εισαγωγή και η μετάφραση από τα ρωσικά είναι του Δημήτρη Β. Τριανταφυλλίδη.
Τίτλος βιβλίου:Δοκίμια και πρόζα
Εκδότης:Εκδόσεις s@mizdat
Συντελεστές βιβλίου:Mandelshtam, Osip Emilyevich, 1891-1938 (Συγγραφέας)
Τριανταφυλλίδης Δημήτρης Β. (Μεταφραστής)
ISBN:9786185220051
Σειρά εκδότη:Βόρειο Σέλας
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2016
Σημείωση:Πρόλογος: Δημήτρης Τριανταφυλλίδης.
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Δοκίμιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες