Από τους αγώνες των Τσέροκι μέχρι τον ξεσηκωμό των Σιου (τ.4)

Οι ινδιάνικες φυλές της Βορείου και της Νοτίου Αμερικής
Εκδότης:
Στοχαστής
Έτος:
2016
ISBN:
9789603032311
Σελίδες:
224
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Από τους αγώνες των Τσέροκι μέχρι τον ξεσηκωμό των Σιου
Τιμή εκδότη:€13,78
Η τιμή μας: €12,40
στο καλάθι
Από τους αγώνες των Τσέροκι μέχρι τον ξεσηκωμό των Σιου (τ.4)
Η θύμηση της αιματηρής σφαγής ήταν ακόμη νωπή στις καρδιές των στρατιωτών, και δεν έδειχναν κανένα έλεος... Ένας τραυματισμένος Ινδιάνος προσπάθησε κάποια στιγμή να ξεφύγει, κρεμασμένος από την ουρά του αλόγου του, αλλά ένα βόλι καραμπίνας σκότωσε το ζώο και ένας στρατιώτης πρόλαβε τον πολεμιστή και τράβηξε το περίστροφό του. Όμως το όπλο έπαθε εμπλοκή και τότε ο άγριος γύρισε και τον πυροβόλησε. Την ίδια στιγμή, μια σφαίρα ενός ανιχνευτή διαπέρασε τον άγριο που σωριάστηκε ψυχομαχώντας. Ο σύντροφος του νεκρού στρατιώτη πλησίασε, ξεπέζεψε και έγδαρε το κεφάλι του Ινδιάνοι ενώ αυτός ανάσαινε ακόμα...

Σε ένα έργο-σταθμό για την αμερικανική και παγκόσμια βιβλιογραφία, ο Τσαρλς Μπρόουνελ παρουσιάζει την ιστορία όλων των γηγενών φυλών της Βορείου και Νοτίου Αμερικής, από τον καιρό του πρώτου αποικισμού του δυτικού ημισφαιρίου το 1492, μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα. Τα ήθη και τα έθιμα, οι ειρηνικές επαφές και οι τρομεροί πόλεμοι με τους αποίκους, οι εκατέρωθεν ωμότητες και σφαγές, περιγράφονται από τον συγγραφέα με εκπληκτική γλαφυρότητα και αμεροληψία, προσφέροντας έναν πλούτο πληροφοριών που για πρώτη φορά παρουσιάζονται στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό.

Στο τέταρτο βιβλίο παρουσιάζονται οι φυλές των νότιων ΗΠΑ, όπως οι Κρικ, οι Τσέροκι και οι Τσόκτοου, και οι μεγάλες μάχες που έδωσαν με τους Αμερικανούς ακόμα και στις αρχές του 19ου αιώνα. Περιγράφονται τα ήθη και τα έθιμα των γηγενών κατοίκων του Καναδά και του Αρκτικού Κύκλου, όπως οι Εσκιμώοι, οι Κρι και οι Τσίπεγουα. Γίνεται επίσης εκτενής αναφορά στους γηγενείς των ΗΠΑ δυτικά του Μισισιπή, όπως οι Σιού, οι Μαυροπόδαροι και οι Τρύπιες Μύτες, από τις ασχολίες τους σε καιρό ειρήνης, όπως το κυνήγι του βίσονα στα απέραντα λιβάδια των Μεγάλων Πεδιάδων, μέχρι την τρομερή σφαγή των αποίκων της Μινεσότα, τον Αύγουστο του 1862 από τους Σιού του Μικρού Κόρακα.
Τίτλος βιβλίου:Από τους αγώνες των Τσέροκι μέχρι τον ξεσηκωμό των Σιου
Υπότιτλος βιβλίου:Οι ινδιάνικες φυλές της Βορείου και της Νοτίου Αμερικής
Τίτλος πρωτότυπου:The Indian Races of North and South America
Εκδότης:Στοχαστής
Συντελεστές βιβλίου:De Wolf Brownell, Charles (Συγγραφέας)
Μαστακούρης, Θωμάς Π. (Μεταφραστής)
ISBN:9789603032311
Σειρά εκδότη:Ταξίδια / Ανακαλύψεις
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2016
Σημείωση:Εισαγωγή, σχόλια: Θωμάς Μαστακούρης.
Κατηγορίες:Ιστορία > Παγκόσμια Ιστορία
Γενικά Βιβλία > Ταξιδιωτικοί Οδηγοί - Χάρτες > Αμερική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες