Δικαιώματα και κανόνες στην πολιτική

Εκδότης:
Στοχαστής
Έτος:
2008
ISBN:
9789603031628
Σελίδες:
216
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Δικαιώματα και κανόνες στην πολιτική
Τιμή εκδότη:€13,78
Η τιμή μας: €12,40
στο καλάθι
Δικαιώματα και κανόνες στην πολιτική
Ο συγγραφέας αυτού το βιβλίου πραγματεύεται μια σειρά κεντρικών ζητημάτων από τη θεωρία των δικαιωμάτων και τη θεμελίωση των κανόνων στην πολιτική, τα οποία θεωρεί ότι παραμέλησε η σημερινή θεωρητική συζήτηση. Πραγματεύεται αυτά τα ζητήματα μέσα από τις πιο χαρακτηριστικές αντιπαραθέσεις στο πεδίο αυτής της θεωρίας, αντιπαραθέσεις που οδηγούν στις νεωτερικές απαρχές της.

Ο συγγραφέας συζητά αυτά τα ζητήματα μέσα από την προσέγγιση θεωρητικών όπως ο Ρουσσώ, ο Χιουμ, ο Μπερκ και ο Μαρξ. Συζητά, μεταξύ άλλων, και τη θεωρητική στάση της αντιρεπουμπλικανικής παράδοσης απέναντι στον διαφωτισμό και τη Γαλλική Επανάσταση ενώ παρακολουθεί τις απόπειρες
υπονόμευσης του διαφωτιστικού προγράμματος.

Επιχειρεί, τέλος, μέσα από τη μελέτη της μαρξικής θεωρίας, όπως διαμορφώνεται στο πρώιμο και στο ώριμο έργο του Μαρξ, να αναδείξει τη σημασία της κριτικής στο μαρξικό έργο.
Υποστηρίζει ότι στο εσωτερικό αυτής της κριτικής διαφυλάσσεται το θεωρητικό πρόγραμμα του διαφωτισμού την ίδια στιγμή που στρατεύεται προς την κατεύθυνση πραγματοποίησης τους ιδεώδους χειραφέτησης της ανθρώπινης πράξης.
Τίτλος βιβλίου:Δικαιώματα και κανόνες στην πολιτική
Εκδότης:Στοχαστής
Συντελεστές βιβλίου:Αγγελίδης, Μανόλης, 1952-2018 (Συγγραφέας)
ISBN:9789603031628
Σειρά εκδότη:Σύγχρονοι Έλληνες Συγγραφείς
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2008
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες