Θεραπευτικές πραγματικότητες

Συνεργασία, καταπίεση και σχεσιακή ροή
Εκδότης:
Πεδίο
Έτος:
2016
ISBN:
9789605464165
Σελίδες:
286
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Θεραπευτικές πραγματικότητες
Τιμή εκδότη:€19,90
Η τιμή μας: €17,91
στο καλάθι
Θεραπευτικές πραγματικότητες
Το έργο αυτό, το οποίο υπογράφει ένας από τους πιο σημαντικούς κοινωνικούς επιστήμονες της εποχής μας, αποτελεί μια σημαντική συνεισφορά στο πεδίο της θεραπευτικής σκέψης και πρακτικής. Προκλητικό και καινοτόμο, εξετάζει και αναλύει, υπό το πρίσμα του κοινωνικού κονστρουξιονισμού, τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι νοηματοδοτούν τον κόσμο, αλλά και τις νέες προοπτικές για την κατανόηση και την πρακτική της ψυχοθεραπείας που προκύπτουν από αυτή τη δημιουργία νοήματος.

Ειδικότερα, εκτός από τις προσπάθειες κατανόησης της θεραπευτικής διεργασίας και πρακτικής υπό το πρίσμα του κοινωνικού κονστρουξιονισμού, ο Gergen εξετάζει με κριτικό και αναστοχαστικό τρόπο το σύγχρονο οικοδόμημα της ψυχικής υγείας, προβάλλοντας μερικά κρίσιμα σχετικά ζητήματα, όπως η καταπιεστική λογική των ψυχοδιαγνωστικών κατηγοριών και οι νευροβιολογικές και φαρμακευτικές επιλογές που κυριαρχούν στη σύγχρονη θεραπεία. Ένα αναπάντεχο και άκρως ενδιαφέρον θέμα είναι η ποιητική διάσταση της θεραπευτικής επικοινωνίας. Όπως λέει ο συγγραφέας, βλέποντας τη γλώσσα ως ποίηση, μπορούμε να συλλάβουμε τη χρήση της και να επιφέρουμε την αλλαγή στο πλαίσιο της θεραπείας.

Ένα σπουδαίο βιβλίο που απευθύνεται όχι μόνο σε όσους ασχολούνται επαγγελματικά με το θεραπευτικό έργο, αλλά και σε όσους προβληματίζονται ευρύτερα για τον τρόπο με τον οποίο δημιουργούμε και δίνουμε νόημα στον κόσμο και στη ζωή μας.
Τίτλος βιβλίου:Θεραπευτικές πραγματικότητες
Υπότιτλος βιβλίου:Συνεργασία, καταπίεση και σχεσιακή ροή
Τίτλος πρωτότυπου:Therapeutic Realities: Collaboration,Oppression and Relational Flow
Εκδότης:Πεδίο
Συντελεστές βιβλίου:Gergen, Kenneth J. (Συγγραφέας)
Παγκάλου, Κατερίνα (Μεταφραστής)
Ίσαρη, Φιλία (Επιμελητής)
ISBN:9789605464165
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2016
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Εναλλακτικές Θεραπείες
Υγεία - Διατροφή > Ιατρική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες