'68: Ντοκουμέντα μιας γενιάς που άλλαξε τον κόσμο

Εκδότης:
Α/συνέχεια
Έτος:
2008
ISBN:
9789606625077
Σελίδες:
369
Εξώφυλλο:
Μαλακό
'68: Ντοκουμέντα μιας γενιάς που άλλαξε τον κόσμο
Εξαντλημένο από τον εκδότη
'68: Ντοκουμέντα μιας γενιάς που άλλαξε τον κόσμο
40 χρόνια μετά το 1968, το βιβλίο αυτό παρουσιάζει μια σειρά από ντοκουμέντα της πολύμορφης εξέγερσης που συγκλόνισε τον κόσμο. 68 κείμενα μιας γενιάς που άλλαξε τον κόσμο, 68 ντοκουμέντα αγωνιστών, ομάδων, οργανώσεων και κομμάτων τα οποία καλύπτουν μια δεκαπενταετία (1960-1975) έντονων αγώνων ενάντια στον παλιό κόσμο, ενάντια στο γερασμένο σύστημα κοινωνικών σχέσεων.

«Να τολμάμε να αγωνίζόμαστε, να τολμάμε να νικάμε», έλεγε ο Μάο. «Να είμαστε ρεαλιστές, να ζητάμε το αδύνατο», ήταν ένα σύνθημα του γαλλικού Μάη. Μέσα από τα ντοκουμέντα αυτού του βιβλίου αναδεικνύεται το εύρος και το βάθος της κριτικής και της αμφισβήτησης που άσκησαν τα κινήματα σε όλους τους τομείς.

Οι εθνικοαπελευθερωτικές επαναστάσεις, η εξέγερση της νεολαίας στη Γαλλία και σε όλο τον κόσμο, η Πολιτιστική Επανάσταση στην Κίνα, η δυναμική εμφάνιση του σύγχρονου φεμινιστικού κινήματος,
η αμφισβήτηση σε όλους τους τομείς του πολιτισμού και της επιστήμης, το ριζοσπαστικό κίνημα των Ηνωμένων Πολιτειών, οι εργατικοί αγώνες, η αντιπαράθεση μέσα στο παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα: όλα αυτά παρουσιάζονται μέσα από ντοκουμέντα της περιόδου εκείνης, από τα κείμενα αυτών που πρωταγωνίστησαν στην επαναστατική θύελλα της δεκαετίας του 1960.
Τίτλος βιβλίου:'68: Ντοκουμέντα μιας γενιάς που άλλαξε τον κόσμο
Εκδότης:Α/συνέχεια
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
Μπάρτσα, Χριστίνα (Επιμελητής)
Σκαλιδάκης, Γιάννης (Επιμελητής)
Φινάλης, Ερρίκος (Επιμελητής)
ISBN:9789606625077
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2008
Σημείωση:Εισαγωγή: Χριστίνα Μπάρτσα, Γιάννης Σκαλιδάκης, Ερρίκος Φινάλης.
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες