Ο λιμενάρχης με τ' άσπρα φτερά
Τα δυο αδέρφια, που νόμιζαν ότι είναι τρομεροί ψαράδες, δεν έπιασαν ούτε λέπι εκείνη τη μέρα. Παρ' όλα αυτά η τύχη ήταν μαζί τους. Γιατί...ψάρεψαν μέσα στη μέση της θάλασας μιαν απίστευτη ιστορία. Μια ιστορία που τους την αφηγήθηκε ένας "δακτυλιωμένος" κάτασπρος γλάρος με ονοματεπώνυμο, που έφτασε από τον παγωμένο Βορρά για να ξεχειμωνιάσει στις λιακάδες της Ελλάδας. Και γέμισε λιακάδα τις καρδιές τους.
Τίτλος βιβλίου: | Ο λιμενάρχης με τ' άσπρα φτερά |
---|
Εκδότης: | Ψυχογιός |
---|
Συντελεστές βιβλίου: | Βαρελλά Αγγελική (Συγγραφέας) Τσίτσικας, Θανάσης (Εικονογράφος)
|
ISBN: | 9789604534036 | Εξώφυλλο βιβλίου: | Μαλακό |
---|
Σειρά εκδότη: | Βατόμουρο | Σελίδες: | 47 |
---|
Στοιχεία έκδοσης: | Απρίλιος 2008 | Διαστάσεις: | 21x14 |
---|
Ηλικίες: | 7+ | Σειρά βιβλίων: | Βατόμουρο |
Κατηγορίες: | Παιδικά - Εφηβικά > Παιδική και Εφηβική Λογοτεχνία > Ηλικία 8+ |

Λαπαδάκης, Γιώργος
Ο Γιώργος Λαπαδάκης διδάσκει σε δημοτικό σχολείο της Ανατολικής Αττικής.
Γεννήθηκε στη Ρόδο, αλλά κατάγεται από τη Νίσυρο των Δωδεκανήσων και το Μαρμαρά, ένα μικρό νησί στα νερά του Ελλήσποντου.
Στη σχολική πράξη εφαρμόζει μουσικοκινητικά συστήματα, έχει ασχοληθεί με τη μελοποίηση και θεατροποίηση κειμένων των σχολικών βιβλίων και τη συγγραφή παραμυθιών και ποιημάτων για παιδιά. Αρθρογραφεί επίσης σε περιοδικά για θέματα που αφορούν την επίδραση όλων των μορφών αισθητικής αγωγής στη μαθησιακή διαδικασία. Θεωρεί πως η μουσική, το θέατρο, η ποίηση, η ζωγραφική και το παραμύθι, εκτός από πολύ δυνατά ψυχαγωγικά μέσα, αποτελούν επίσης και μέσα παιδευτικά, ψυχοκινητικά και μνημοτεχνικά, κατ' επέκταση θεραπευτικά. Πιστεύει πως η εφαρμογή τους σε μια πιο εκτεταμένη και διεξοδική μορφή στα σχολεία θα λύσει πολλά προβλήματα συμπεριφοράς και θα αντιμετωπίσει μαθησιακές δυσκολίες.
Όσον αφορά τη μουσική και στιχουργική του ιδιότητα, ξεκίνησε ως τραγουδοποιός ενώ ασχολείται πειραματικά και με τη σύνθεση - ενορχήστρωση μελωδιών κινηματογραφικού ύφους. Τα τελευταία χρόνια δίνει έμφαση στη συγγραφή μουσικών ιστοριών για παιδιά και το παιδικό τραγούδι. Η μουσική, πιστεύει, είναι ένας δρόμος για την αληθινή γνώση. Η "συνεύρεση" διαφορετικών μουσικών τεχνοτροπιών είναι γοητευτική, όταν τη διακρίνει μέτρο και κριτήριο αισθητικό.
Έχει ήδη ηχογραφήσει 6 CDs και έχει γράψει μουσική για θεατρικές παραστάσεις και ντοκυμαντέρ.