Αθήνα θέα

Παράθυρα στην πόλη
Εκδότης:
Άγρα
Έτος:
2016
ISBN:
9789605052676
Σελίδες:
180
Αθήνα θέα
Τιμή εκδότη:€24,99
Η τιμή μας: €22,49
στο καλάθι
Αθήνα θέα
Το συμμετοχικό φωτογραφικό έργο της Γιάννας Ανδρεάδη "ΑΘΗΝΑ ΘΕΑ: Παράθυρα στην πόλη" παρουσιάζει μία άγνωστη αλλά και οικεία όψη της Αθήνας μέσα από τα παράθυρα και τα διαφορετικά βλέμματα των κατοίκων της. Αποκαλύπτει τον ιδιαίτερο και πολύπλοκο χαρακτήρα της πόλης συνθέτοντας μία συλλογική εικόνα μακριά από τα αναμενόμενα κλισέ.


Το έργο ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2013, μέσω του Facebook, https://www.facebook.com/AΘΗΝΑ-ΘΕΑ-233816666752996/ καλώντας τους Αθηναίους να φωτογραφήσουν τη θέα της πόλης μέσα από το παράθυρό τους. Βασική προϋπόθεση, το παράθυρο ή έστω τμήμα του να πλαισιώνει την εικόνα έτσι ώστε η σχέση εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, ιδιωτικού και δημόσιου να είναι πάντα εμφανής. Η λήψη πρέπει να είναι κατά προτίμηση μετωπική, χωρίς προοπτική παραμόρφωση, σαν την "αρχιτεκτονική" φωτογραφία που αναδεικνύει αστικό τοπίο.

Από τις 10.000 φωτογραφίες που έχει λάβει μέχρι τώρα, έχει δημοσιεύσει μια επιλογή από 1.870 λήψεις από 520 συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων και πολλοί εικαστικοί και φωτογράφοι.
To ΑΘΗΝΑ ΘΕΑ καλύπτει όλο το πολεοδομικό συγκρότημα των Αθηνών που περιβάλλεται από το όρος Αιγάλεω, την Πάρνηθα, την Πεντέλη και τον Υμηττό και τον Σαρωνικό κόλπο.

Το παράθυρο είναι σαν ένα εικαστικό πλαίσιο, η θέα φαίνεται σαν "πίνακας ζωγραφικής" και ταυτόχρονα το παράθυρο λειτουργεί σαν τον φακό της φωτογραφικής μηχανής. Διπλή αναφορά στην ζωγραφική και φωτογραφία,
Τίτλος βιβλίου:Αθήνα θέα
Υπότιτλος βιβλίου:Παράθυρα στην πόλη
Εκδότης:Άγρα
Συντελεστές βιβλίου:Ανδρεάδη, Γιάννα (Φωτογράφος)
ISBN:9789605052676
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2016
Σημείωση:Κείμενα: Jean-Christophe Bailly, Γιάννης Τσιώμης, Ντένης Ζαχαρόπουλος, Aude Mathe.
Κατηγορίες:Λευκώματα > Φωτογραφικά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες