Η Μαρουλίτσα

Εκδότης:
Σπανίδης
Έτος:
2016
ISBN:
9786185206062
Σελίδες:
46
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η Μαρουλίτσα
Τιμή εκδότη:€10,60
Η τιμή μας: €10,60
στο καλάθι
Η Μαρουλίτσα
Όταν άρχισα να γράφω την ιστορία για τη «Μαρουλίτσα», έψαχνα να βρω σε ποια περιοχή θα μπορούσε να «γεννηθεί» η ηρωίδα μου. Χωρίς άλλη σκέψη η φαντασία μου «πέταξε» ψηλά στον Όλυμπο. Το βουνό που είναι παγκόσμια γνωστό. Το βουνό των Ολυμπίων θεών της αρχαίας Ελλάδας.
Το βλέπω με θαυμασμό κάθε φορά, που πηγαίνω οδικώς από την Εγνατία οδό στην Αθήνα και το αντίστροφο. Κάθε φορά είναι διαφορετικό. Άλλοτε είναι διάφανο - εξωπραγματικό, μέσα στην ομίχλη και τα σύννεφα και άλλοτε δεσπόζει επιβλητικό, υπερήφανο, ανάμεσα στα άλλα βουνά και τις κοιλάδες, να χρωματίζεται, από τον ήλιο στη δύση του. Νομίζεις ότι από στιγμή σε στιγμή θα δεις τους θεούς να προβάλλουν στην κορυφή του.
Η ιστορία είναι βγαλμένη από αληθινά καθημερινά βιώματα ανθρώπων της υπαίθρου, με τη φαντασία να μπλέκει αλληγορικά νοήματα...
Καλεί τους αναγνώστες να τα εξηγήσουν, όπως οι ίδιοι θέλουν ή πιστεύουν, ότι μπορεί να συμβούν στους ίδιους ή να τα έχουν ζήσει...
Η ειρήνη, η αλληλεγγύη, η συγχώρεση είναι έννοιες διαχρονικές και οι περισσότεροι θέλουμε και αγωνιζόμαστε σε όλη μας τη ζωή, να γίνουν πραγματικότητα στην καθημερινότητά μας.
Δεν είναι ουτοπία να πιστεύουμε ότι κάποτε θα γίνει σε όλους τους λαούς της γης, αρκεί εμείς να το πιστέψουμε και ν’ αγωνιζόμαστε γι’ αυτό.
Σας αφήνω να «ταξιδέψετε» με τη «Μαρουλίτσα» και ίσως ακούσετε το τραγούδι της. Το τραγούδι της ειρήνης...
Τίτλος βιβλίου:Η Μαρουλίτσα
Εκδότης:Σπανίδης
Συντελεστές βιβλίου:Συνοδινού, Δήμητρα (Συγγραφέας)
ISBN:9786185206062
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2016
Κατηγορίες:Παιδικά - Εφηβικά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες