Κατακόρυφη υπερκέραση: Η τρίτη διάσταση του πολέμου

Οι σημαντικότερες αεραποβατικές και αεροκίνητες επιχειρήσεις του 20ου αιώνα
Εκδότης:
Apopsis
Έτος:
2007
ISBN:
9789608992900
Σελίδες:
526
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Κατακόρυφη υπερκέραση: Η τρίτη διάσταση του πολέμου
Τιμή εκδότη:€30,43
Η τιμή μας: €27,39
στο καλάθι
Κατακόρυφη υπερκέραση: Η τρίτη διάσταση του πολέμου
Είναι αλήθεια ότι το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων μιας χώρας μπορεί να διατηρηθεί και να βελτιωθεί μόνο, όταν η χώρα αυτή εκσυγχρονίζει το οπλοστάσιό της με οπλικά συστήματα σύγχρονης τεχνολογίας, προκειμένου να πολλαπλασιάζει τη μαχητική τους ισχύ, εισάγοντας παράλληλα στο πεδίο της μάχης καινούργιες μεθόδους στρατηγικής και τακτικής σημασίας.
Η αεραποβατική ιδέα ή η "κατακόρυφη υπερκέραση", όπως ονομάζεται στη στρατιωτική ορολογία, είναι αναμφισβήτητα τα μία από τις πιο εντυπωσιακές μορφές επιθετικού ελιγμού, που επιβεβαίωσε κατά τρόπο σα~ και κατηγορηματικό αυτή τη θεμελιώδη αρχή, θέτοντας τη σφραγίδα της στην έκβαση πολλών μαχών.
Ο αιφνιδιασμός, η μεγάλη ταχύτητα και εμβέλεια δράσης, η δυναμικότητα και η θεαματικότητα της μορφής αυτού του πολέμου είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του στοιχεία, που συνέβαλαν απoφασιστικά στην αλλαγή του ρου πολλών πολεμικών γεγονότων.
Κατά τη διάρκεια της σχετικά βραχείας ιστορίας των εφαρμογών της, η οποία καλύπτει χρονικά μόλις μισό περίπου αιώνα, έχουν επέλθει μεγάλες αλλαγές στη στρατιωτική σκέψη της Στρατηγικής αλλά και της Τακτικής, που τα αποτελέσματά τους έχουν καταπλήξει ολόκληρο τον κόσμο. [...]
Το βιβλίο, που έχει στα χέρια του ο αναγνώστης, γράφτηκε με την πρόθεση να παρουσιάσει αυτή την ιστορία με ευκολονόητη γλώσσα και απλή μορφή, εμπλουτισμένη με φωτογραφίες, σχεδιαγράμματα και χάρτες, που να καλύπτουν, κατά το δυνατόν, τον τρόπο σχεδίασης και εκτέλεσης των αεραποβατικών επιχειρήσεων, αλλά να παρουσιάζουν και τα μέσα, που χρησιμοποιήθηκαν, με όσα στοιχεία υπήρχαν διαθέσιμα. Καταβλήθηκε προσπάθεια να περιγραφούν με όσο το δυνατόν πιο παραστατικό τρόπο οι συνθήκες, κάτω από τις οποίες βρέθηκαν οι "κεντρικοί ήρωες" αυτών των επιχειρήσεων, οι υπέροχοι αερομεταφερόμενοι άντρες. Οι "ήρωες" αυτοί, που είχαν μοναδικό ιδανικό την αγάπη για την πατρίδα τους και κυρίαρχη σκέψη την κατίσχυση επί των αντιπάλων τους, προσφέρθηκαν εθελοντικά, εκπαιδεύθηκαν σκληρά και αγωνίστηκαν, για να πετύχουν το στόχο τους.

(από τον πρόλογο)
Τίτλος βιβλίου:Κατακόρυφη υπερκέραση: Η τρίτη διάσταση του πολέμου
Υπότιτλος βιβλίου:Οι σημαντικότερες αεραποβατικές και αεροκίνητες επιχειρήσεις του 20ου αιώνα
Εκδότης:Apopsis
Συντελεστές βιβλίου:Αραμπατζής, Γεώργιος Δ., 1942- , αντιστράτηγος ε.α. (Συγγραφέας)
ISBN:9789608992900
Στοιχεία έκδοσης: 2007
Κατηγορίες:Ιστορία > Παγκόσμια Ιστορία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία > Εμπόριο, Μεταφορές, Επικοινωνία, Ναυτιλία, Τουρισμός
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική > Στρατός και Άμυνα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες