Η κοιλάδα των σπαθιών

Μυθιστόρημα
Εκδότης:
Εκδόσεις Πατάκη
Έτος:
2008
ISBN:
9789601626765
Σελίδες:
493
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η κοιλάδα των σπαθιών
Τιμή εκδότη:€15,50
Η τιμή μας: €13,95
στο καλάθι
Η κοιλάδα των σπαθιών
Η "Κοιλάδα των σπαθιών" είναι ένα μυθιστόρημα που επιχειρεί να φωτίσει την πιο κρίσιμη στιγμή που γνώρισε η βυζαντινή ιστορία. Ένα ψυχογράφημα της ελληνικής φυλής, με τις αρετές και τις αδυναμίες της, τα ελαττώματα όλων των καιρών. Οι ήρωες του είναι φιλόσοφοι μαζί και πολεμιστές. Επιδιώκουν να εφαρμόσουν την "Πολιτεία" τον Πλάτωνα στη δομή της Αυτοκρατορίας. Ενδέκατος αιώνας, εποχή ακμής για τα γράμματα, εποχή των υστερών φιλοσόφων, των μεγάλων συγκρούσεων, των μεγάλων ανατροπών. Εποχή γεμάτη θρύλους, απ' όπου ανασύρεται και το έπος του Διγενή Ακρίτα.

Ο κεντρικός ήρωας Νεόφυτος Μανιακής, γόνος μεγάλης οικογένειας της Καππαδοκίας, είναι η προσωποποίηση της αντίστασης στα ανατολικά σύνορα. Παίρνει μέρος σε ατέλειωτους πολέμους αναζητώντας συνάμα τη γνώση στα βάθη της Ανατολής, κοντά στους Πέρσες σοφούς και αστρολόγους. Σε όλο του το διάβα τον ακολουθεί ο θάνατος κι η προδοσία, όμως στον έρωτα και στη φιλοσοφία βρίσκει την ομορφιά της ζωής...

Μέσα από την εκπληκτική πορεία του Μανιακή ανοίγεται ένα πανόραμα του βυζαντινού κόσμου και ενός νέου κόσμου, που ξεπροβάλλει από την Ανατολή.
Τίτλος βιβλίου:Η κοιλάδα των σπαθιών
Υπότιτλος βιβλίου:Μυθιστόρημα
Εκδότης:Εκδόσεις Πατάκη
Συντελεστές βιβλίου:Λαμπαρδής Πασχάλης Γ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789601626765
Σειρά εκδότη:Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2008
Ηλικίες:
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Ιστορικό Μυθιστόρημα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες