Αρχαία φιλοσοφία

Μια σύντομη εισαγωγή
Εκδότης:
Θύραθεν
Έτος:
2016
ISBN:
9789608097643
Σελίδες:
185
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Αρχαία φιλοσοφία
Τιμή εκδότη:€12,72
Η τιμή μας: €11,45
Αρχαία φιλοσοφία
"Μια σύντομη εισαγωγή θα πρέπει να μην έχει πολύ φιλόδοξους στόχους. Είναι όμως μια καλή ευκαιρία να δοθούν στον αναγνώστη άμεσες κατευθύνσεις που θα τον οδηγήσουν απευθείας σε ό,τι πιο σημαντικό στην αρχαία φιλοσοφία. Στο βιβλίο αυτό προσπάθησα να φέρω σε ουσιαστική επαφή τον αναγνώστη με μια μακρά παράδοση διαλόγου και δέσμευσης, με τρόπο τέτοιο ώστε να αξίζει τον κόπο, και με την ελπίδα ότι τούτη η επαφή θα συνεχιστεί και μετά το τέλος της ανάγνωσής του.

Η αρχαία φιλοσοφία κάποιες φορές διδάσκεται ως μία αλληλοδιαδοχή Μεγάλων Διανοητών, των οποίων τις ιδέες πρέπει ο μαθητής να μάθει και να θαυμάσει. Τίποτε δεν βρίσκεται μακρύτερα από το πνεύμα της. Όταν ξεφυλλίζουμε έργα της αρχαίας φιλοσοφίας, τις περισσότερες φορές ανακαλύπτουμε πως αυτό που εκτυλίσσεται είναι μια αντιπαράθεση και επιχειρηματολογία στην οποία καλούμαστε να μετέχουμε."
Julia Annas

Η Annas αποφεύγει την καθιερωμένη χρονολογική επισκόπηση, επιλέγοντας να εξοικειώσει τον αναγνώστη με τα βασικά προβλήματα και μελήματα των αρχαίων στοχαστών· ταυτόχρονα εφιστά την προσοχή μας στον τρόπο με τον οποίο τα προσεγγίζουμε και στην επίδραση των παραγόντων που καθιστούν το ενδιαφέρον μας για τους αρχαίους επιλεκτικό και ευμετάβλητο, υπενθυμίζοντας πόσο διαφορετικές είναι κατά καιρούς οι αναγνώσεις των αρχαίων έργων, ανάλογες με τα ενδιαφέροντα και τις συνθήκες της εκάστοτε εποχής.
Τίτλος βιβλίου:Αρχαία φιλοσοφία
Υπότιτλος βιβλίου:Μια σύντομη εισαγωγή
Εκδότης:Θύραθεν
Συντελεστές βιβλίου:Annas, Julia Ε. (Συγγραφέας)
Αβραμίδης, Γιάννης (Μεταφραστής)
ISBN:9789608097643
Σειρά εκδότη:Φιλοσοφική Βιβλιοθήκη
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2016
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Φιλοσοφία > Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες