Γη

Η βιογραφία του πλανήτη
Εκδότης:
Ορφέας
Έτος:
2008
ISBN:
9789606751110
Σελίδες:
240
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Γη
Εκτός κυκλοφορίας
Γη
Σε αυτό τον πολυτελή τόμο "Γη: Η βιογραφία του πλανήτη", που συνοδεύει τη σειρά ντοκιμαντέρ "Earth: The Power of the Planet" του ΒΒC, οι διάσημοι συγγραφείς Iain Stewart και John Lynch χρησιμοποιούν εντυπωσιακές φωτογραφίες και τις τελευταίες επιστημονικές ανακαλύψεις για να εξηγήσουν πώς λειτουργεί ο μοναδικός μας πλανήτης. Η Γη έχει επιζήσει τεσσεράμισι δισεκατομμύρια χρόνια "αναταραχής από κάτω και βομβαρδισμών από πάνω", αλλά στην αρχή του 21ου αιώνα ο πλανήτης μας αντιμετωπίζει καινούριες απειλές, που οφείλονται στις ανθρώπινες δραστηριότητες. Είναι η ιδανική χρονική στιγμή, στρέφοντας το βλέμμα μας στην εκπληκτική ζωή της Γης, να της κάνουμε ένα λεπτομερέστατο "τσεκάπ".

Κάθε κεφάλαιο επικεντρώνεται σε μία από τις ισχυρότερες δυνάμεις της Γης -τη σύγκρουση μετεωριτών, την κίνηση των τεκτονικών πλακών, τους ωκεανούς, την ατμόσφαιρα και τον πάγο- και εξερευνά το ρόλο που διαδραματίζει στην επιβίωση της Γης. Αυτές είναι οι δυνάμεις που κινούν τον πλανήτη μας διαμορφώνοντας το πεπρωμένο του.

Ανακαλύπτουμε πώς μία ολέθρια κοσμική σύγκρουση ανατίναξε ένα τεράστιο μέρος της Γης στο διάστημα για να σχηματιστεί η Σελήνη, πώς πάγωσε η Γη φτάνοντας σχεδόν στο τέλος της όταν καλύφθηκε πλήρως από πάγο για εκατομμύρια χρόνια και πώς η συναρπαστική θερμική μηχανή της Γης, ο λιωμένος της πυρήνας, έσωσε την κατάσταση.

Η Γη κατάφερε να υποστηρίξει τη σύνθετη ζωή χάρη σε έναν εκπληκτικό αριθμό τυχερών παρενθέσεων και συμπτώσεων. Οι επιστήμονες προβλέπουν ότι μια μέρα θα πεθάνει, καθώς ο 'Ηλιος θερμαίνεται και διαστέλλεται. Αλλά μήπως επισπεύδουμε το τέλος της με τις πράξεις μας; Αυτό το πλούσια εικονογραφημένο βιβλίο θα μας διηγηθεί την ιστορία της γέννησης, της ζωής και του μέλλοντος του συναρπαστικού μας πλανήτη.
Τίτλος βιβλίου:Γη
Υπότιτλος βιβλίου:Η βιογραφία του πλανήτη
Τίτλος πρωτότυπου:Earth: The Power of the Planet
Εκδότης:Ορφέας
Συντελεστές βιβλίου:Lynch, John (Συγγραφέας)
Stewart, Iain (Συγγραφέας)
Μπεγνή, Αριάννα (Μεταφραστής)
ISBN:9789606751110
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2008
Κατηγορίες:Λευκώματα > Φωτογραφικά
Επιστήμες > Θετικές > Γεωλογία, Μετεωρολογία, Παλαιοντολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες