Το γνωστικό κοσμοείδωλο

Εκδότης:
Ownbook
Έτος:
2016
ISBN:
9786185216085
Σελίδες:
392
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το γνωστικό κοσμοείδωλο
Τιμή εκδότη:€15,00
Η τιμή μας: €13,50
στο καλάθι
Το γνωστικό κοσμοείδωλο
Το "Γνωστικό κοσμοείδωλο" αποτελεί ένα έργο ουσίας. Το βιβλίο δίνει μεγάλη έμφαση στη θεμελιώδη ουσία των γεγονότων και των πραγμάτων στον χώρο της σκέψης και χωρίζεται σε τρία μεγάλα Κεφάλαια.
Το Πρώτο Κεφάλαιο αφορά μία περιεκτική και ουσιαστική σύνοψη της παγκόσμιας Ιστορίας (με βάση τα σημαντικότερα γεγονότα που επηρέασαν καταλυτικά την ιστορική εξέλιξη).
Το Δεύτερο Κεφάλαιο είναι μία επιτομή της Ιστορίας της φιλοσοφίας καθώς και της θρησκειολογίας όπου ο συγγραφέας θίγοντας κι επεξηγώντας τα θεμελιωδέστερα φιλοσοφικά και θεολογικά ζητήματα, παραθέτει με λιτότητα και σαφήνεια τις ανά τους αιώνας φιλοσοφικές θεωρίες και τις απόψεις των επιμέρους θρησκειών, αποσαφηνίζοντας την ουσία τους και απαντώντας σε αυτά.
Στο Τρίτο Κεφάλαιο παρατίθεται το σύγχρονο επιστημονικό κοσμοείδωλο και η ιστορική του εξέλιξη από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, ενώ αναφέρεται η σημαντική συμβολή της αρχαίας ελληνικής επιστήμης στη διαμόρφωσή του, σε επίπεδο ουσίας. Επίσης ο συγγραφέας με εργαλείο την καθαρή λογική αναλύει και παραθέτει κρίσεις πάνω σε κρίσιμα σημεία της θεωρίας της σχετικότητας, των θεωριών του Γαλιλαίου, του Νεύτωνα, του Δαρβίνου κ.ά., φανερώνοντας τη ρευστότητα και τις προεκτάσεις τους, αποσαφηνίζοντας και ρίχνοντας άπλετο φως στα θεμέλια του επιστημονικού υποβάθρου, υπεράνω της τεχνικής μηχανιστικής θεώρησης των πραγμάτων. Έτσι, αποδεικνύεται ότι όλες οι φυσικές χωροχρονικές διαστάσεις, οι συμβατικές ''σταθερές'', οι τεχνικοί όροι και τα εν γένει φαινόμενα είναι ρευστά και σχετικά, με συνέπεια το γεγονός ότι ''Πάντων ρευστών χρημάτων Μέτρον Άνθρωπος''. Όλα είναι λίγο-πολύ ρευστά εκτός από την Ανώτερη Δύναμη, που αποτελεί την αυθεντική σταθερά.
Το Τέταρτο κεφάλαιο αποτελεί μία πολύ ουσιαστική αναφορά στη δέουσα πολιτική φιλοσοφία, η οποία συνίσταται στον συγκερασμό του κοινωνικού κράτους πρόνοιας με την ύπαρξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στα πλαίσια μιας ειρηνικής συνύπαρξης εθνών εντός της διεθνούς σφάιαρας.
Τίτλος βιβλίου:Το γνωστικό κοσμοείδωλο
Εκδότης:Ownbook
Συντελεστές βιβλίου:Γεωργιάδης Γιώργος Ι. (Συγγραφέας)
ISBN:9786185216085
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2016
Κατηγορίες:Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες