Το μωσαϊκό της άκρας αριστεράς

Στο μεταίχμιο ριζοσπαστικής δημοκρατίας και επανάστασης
Εκδότης:
Πόλις
Έτος:
2008
ISBN:
9789604351756
Σελίδες:
327
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το μωσαϊκό της άκρας αριστεράς
Τιμή εκδότη:€18,26
Η τιμή μας: €16,43
Το μωσαϊκό της άκρας αριστεράς
Η κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού και η υποχώρηση του γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος δεν εξάλειψαν τα πολιτικά ρεύματα που επικαλούνται τον μαρξισμό και εμπνέονται από την επαναστατική θεωρία. Τα ρεύματα αυτά, επωφελούμενα από την απογοήτευση και την αποστροφή των πολιτών για τα «κόμματα εξουσίας», οδήγησαν στην ανάπτυξη νέων ριζοσπαστικών κινημάτων, περισσότερο μαχητικών και διεκδικητικών, απελευθερωμένων από την κληρονομιά του ιστορικού κομμουνισμού.

Ο Philippe Raynaud αναλύει τις πολλές εκδοχές και τάσεις, παλαιότερες και νεότερες, της γαλλικής άκρας Αριστεράς, οδηγώντας μας στον λαβύρινθο των τροτσκιστικών και μαοϊκών οργανώσεων, των κινημάτων της «εναλλακτικής παγκοσμιοποίησης», των ριζοσπαστικών οικολογικών και φεμινιστικών κινήσεων, των υποστηρικτών της παλαιστινιακής υπόθεσης, των απογόνων των «αποικιοκρατούμενων».

Ο Raynaud περιγράφει τη γενεαλογία αυτών των τάσεων και τις μεταξύ τους συγκλίσεις και αποκλίσεις. Εξηγεί γιατί η Γαλλία είναι η χώρα στην οποία ανθεί, περισσότερο από αλλού, αυτό το πολύχρωμο μωσαϊκό. Επίσης, παρουσιάζει κριτικά τις απόψεις συγγραφέων όπως ο Daniel Bensaid, ο Tony Negri, ο Alain Badiou και ο Etienne Balibar που, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, προσπαθούν να θεμελιώσουν θεωρητικά τη στράτευσή τους στην άκρα Αριστερά.
Τίτλος βιβλίου:Το μωσαϊκό της άκρας αριστεράς
Υπότιτλος βιβλίου:Στο μεταίχμιο ριζοσπαστικής δημοκρατίας και επανάστασης
Τίτλος πρωτότυπου:L' extrême gauche plurielle: Entre démocratie radicale et révolution
Εκδότης:Πόλις
Συντελεστές βιβλίου:Raynaud, Philippe (Συγγραφέας)
Φουντουλάκη, Νατάσσα (Μεταφραστής)
Στεφάνου, Δάφνη (Επιμελητής)
Τζιαντζή Μαριάννα (Επιμελητής)
ISBN:9789604351756
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2008
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες