Αγωγές αστικού κώδικα και ενστάσεις

Εκδότης:
Σάκκουλας Αντ. Ν.
Έτος:
2010
ISBN:
9789601522968
Σελίδες:
1616
Αγωγές αστικού κώδικα και ενστάσεις
Εκτός κυκλοφορίας
Αγωγές αστικού κώδικα και ενστάσεις
Η αγωγή αποτελεί τον κύριο τρόπο με τον οποίο επιδιώκεται η δικαστική προστασία στα πολιτικά δικαστήρια. Η σημασία της αγωγής είναι πολύ μεγαλύτερη από εκείνη της έφεσης και της αναίρεσης. Με την αγωγή οριοθετείται το αντικείμενο της δίκης, αφού το δικαστήριο δεν μπορεί να κινηθεί έξω από τα πλαίσια που τίθενται με αυτή. Η ορθή σύνταξή της έχει μεγάλη σημασία για τα συμφέροντα του ενάγοντος, αφού τυχόν ελαττώματα δεν θεραπεύονται συνήθως με την άσκηση ένδικων μέσων, ενώ αντίθετα η ελαττωματική αγωγή μπορεί να οδηγήσει σε περιπέτειες τόσο τον ενάγοντα όσο και τον δικηγόρο του.

Το βιβλίο αποτελείται από τρία μέρη. Στο πρώτο μέρος γίνεται ανάπτυξη της διαδικασίας στα πρωτοβάθμια δικαστήρια και εξετάζεται η αγωγή από δικονομική άποψη.

Στο δεύτερο μέρος γίνεται ανάπτυξη των κατ’ ιδίαν αγωγών του Αστικού Κώδικα. Η διάρθρωση γίνεται με τη σειρά που αυτές περιέχονται στον Αστικό Κώδικα. Σε κάθε αγωγή τίθεται το νομικό πλαίσιο που τη διέπει, το αναγκαίο περιεχόμενο που πρέπει να περιέχει η αγωγή και η άμυνα του εναγομένου. Υποδείγματα δικογράφων παρατίθενται μόνο στις βασικές αγωγές, αφού ο χώρος δεν επέτρεπε την περαιτέρω επέκτασή τους, γιατί το έργο θα γινόταν πολύτομο, κάτι που δεν ήταν στις προθέσεις του συγγραφέα.

Στο τρίτο μέρος αναλύονται οι βασικές ενστάσεις του Αστικού Κώδικα και του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Στην παρούσα ΣΤ’ έκδοση έχουν γίνει σημαντικότατες αλλαγές και προσθήκες παραγγράφων και θεμάτων ώστε να αποτελεί στην ουσία ένα νέο βιβλίο, χωρίς ωστόσο να διαταραχθεί η δομή του όλου έργου. Και φυσικά υπάρχει πλήρης νομολογιακή ενημέρωση καθώς και ενημέρωση και με το ν. 3719/2008.
Τίτλος βιβλίου:Αγωγές αστικού κώδικα και ενστάσεις
Εκδότης:Σάκκουλας Αντ. Ν.
Συντελεστές βιβλίου:Κατράς, Ιωάννης Ν. (Συγγραφέας)
ISBN:9789601522968
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2010
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες