Νεολαία και οικονομικές κρίσεις στην Ελλάδα, 1929 και 2008

Εκδότης:
Gutenberg - Γιώργος & Κώστας Δαρδανός
Έτος:
2016
ISBN:
9789600117912
Σελίδες:
288
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Νεολαία και οικονομικές κρίσεις στην Ελλάδα, 1929 και 2008
Τιμή εκδότη:€10,00
Η τιμή μας: €9,00
στο καλάθι
Νεολαία και οικονομικές κρίσεις στην Ελλάδα, 1929 και 2008
Η παρούσα έκδοση περιλαμβάνει δώδεκα συμβολές διεπιστημονικού χαρακτήρα που πραγματεύονται το σύνθετο φαινόμενο των δύο μεγάλων οικονομικών κρίσεων της σύγχρονης ιστορίας μας του 1929-32 και την πρόσφατη του 2008 που διαρκεί έως τις μέρες μας, και τη σχέση τους με τους νέους. Τα αίτια, τις εκδηλώσεις και τις μορφές των κρίσεων, τις επιπτώσεις τους στην ελληνική νεολαία. Παράλληλα, φωτίζονται όψεις της αντίστοιχης νεανικής αντίδρασης και συμπεριφοράς.
Οι δύο ιστορικές περίοδοι εξετάζονται παράλληλα με πίκεντρο τις έννοιες κρίση και νεολαία μέσα στην ιστορικότητά τους. Η κρίση νοείται κυρίως ως οικονομική, αλλά δεν παραβλέπεται και η κοινωνική πραγματικότητα που διαμορφώνεται από τις συνέπειές της στο πολιτικό σύστημα και στη διακυβέρνηση, στα επαγγέλματα και στις συνθήκες ζωής των ανθρώπων, στις κοινωνικές τάξεις και στον επαναπροσδιορισμό τους, στους θεσμούς και στο κράτος.
Οι διαδρομές της κρίσης δεν είναι συνεπώς μόνον οικονομολογικές, μολονότι στα περισσότερα κείμενα η κριτική επικεντρώνεται στην οικονομία της αγοράς, στη λειτουργία του κεφαλαίου και στις αντινομίες του φιλελευθερισμού. Κεντρική έννοια άλλωστε στις συγκεκριμένες προσεγγίσεις είναι ο νεοφιλελευθερισμός ως οικονομικό δόγμα και πολιτική ορθολογικότητα διακυβέρνησης.
Τίτλος βιβλίου:Νεολαία και οικονομικές κρίσεις στην Ελλάδα, 1929 και 2008
Εκδότης:Gutenberg - Γιώργος & Κώστας Δαρδανός
Συντελεστές βιβλίου:Κωτσονόπουλος, Λουδοβίκος (Επιμελητής)
Παπαδημητρίου, Δέσποινα Ι. (Επιμελητής)
Συνοδινός, Ζήσιμος Χ. (Επιμελητής)
ISBN:9789600117912
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2016
Σημείωση:Συγγραφική υπευθυνότητα: Πάντειο Πανεπιστήμιο Πρόγραμμα - Μεταπτυχιακών Σπουδών Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας, Εταιρεία Μελέτης της Ιστορίας της Αριστερής Νεολαίας (ΕΜΙΑΝ).
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Κοινωνιολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες