Η πτώση των Οθωμανών

Ο μεγάλος πόλεμος στη Μέση Ανατολή 1914-1920
Εκδότης:
Αλεξάνδρεια
Έτος:
2016
ISBN:
9789602216859
Σελίδες:
504
Η πτώση των Οθωμανών
Τιμή εκδότη:€31,80
Η τιμή μας: €28,62
στο καλάθι
Η πτώση των Οθωμανών
Μια ολοκληρωμένη ιστορία του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου στο μέτωπο της Ανατολής

Για τέσσερις περίπου αιώνες, η Οθωμανική Αυτοκρατορία είχε αποτελέσει ένα από τα ισχυρότερα κράτη στην Ευρώπη, ενώ ταυτόχρονα εξουσίαζε τη Μέση Ανατολή. Το 1914 όμως βρισκόταν πλέον σοβαρά εξασθενημένη και περικυκλωμένη από άρπαγες που έλπιζαν να την αποτελειώσουν. Καθώς το Δυτικό μέτωπο περιήλθε σε αδιέξοδο και οι Οθωμανοί συμπαρατάχθηκαν με τις Κεντρικές δυνάμεις, Βρετανοί, Γάλλοι και Ρώσοι κατέστρωσαν ένα τολμηρό σχέδιο για να καταστρέψουν τον πιο αδύναμο αντίπαλο και να χαράξουν τεράστιες νέες αυτοκρατορίες για λογαριασμό τους: μια φιλόδοξη εισβολή στην Καλλίπολη που δεν είχε προηγούμενο.

Το εντυπωσιακό αυτό βιβλίο του Γιουτζήν Ρόγκαν ανασυνθέτει ένα από τα πιο σημαντικά αλλά ελάχιστα κατανοητά μέτωπα του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου κι ένα από τα πιο αμείλικτα θέατρα πολέμου στην ιστορία. Δίνει λεπτομερείς συναρπαστικές περιγραφές των κυριότερων μαχών, που εκτυλίχθηκαν στις βάναυσες κλιματικές συνθήκες των άνυδρων ερήμων ή των παγετών του Καυκάσου, αλλά και γύρω από σπουδαίες πόλεις όπως η Κωνσταντινούπολη, η Δαμασκός, η Βαγδάτη και η Ιερουσαλήμ. Αν οι συγκρούσεις στη δυτική Ευρώπη διεξήχθησαν κυρίως από επαγγελματικούς στρατούς, εκείνες στη Μέση Ανατολή ενέπλεξαν ολόκληρους λαούς, με καταστρεπτικές συνέπειες για μακραίωνες κοινότητες όπως εκείνες των Αρμενίων και των Ελλήνων.

Παρότι αντέδρασαν με επιδεξιότητα και αποφασιστικότητα στην επέλαση των Συμμάχων και ταπείνωσαν τους Βρετανούς τόσο στην Καλλίπολη όσο και στη Μεσοποταμία (στο σημερινό Ιράκ), οι Οθωμανοί ηττήθηκαν τελικά, ανοίγοντας το δρόμο για τη διαμόρφωση μιας νέας Μέσης Ανατολής που έχει διατηρηθεί μέχρι σήμερα - με συνέπειες που δεσπόζουν ακόμα στη ζωή μας
Τίτλος βιβλίου:Η πτώση των Οθωμανών
Υπότιτλος βιβλίου:Ο μεγάλος πόλεμος στη Μέση Ανατολή 1914-1920
Εκδότης:Αλεξάνδρεια
Συντελεστές βιβλίου:Rogan, Eugene (Συγγραφέας)
Αστερίου, Ελένη (Μεταφραστής)
ISBN:9789602216859
Σειρά εκδότη:Ιστορία
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2016
Κατηγορίες:Ιστορία > Παγκόσμια Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες