Εφηβεία

Συμπεριφορές και ψυχοκοινωνική υγεία
Εκδότης:
Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις
Έτος:
2008
ISBN:
9789604520503
Σελίδες:
120
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Εφηβεία
Τιμή εκδότη:€30,00
Η τιμή μας: €27,00
στο καλάθι
Εφηβεία
Η εφηβεία είναι μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδος της ζωής, που έχει καθοριστική επίδραση στον ενήλικο βίο. Εύλογα λοιπόν συγκεντρώνει το ενδιαφέρον και την προσοχή των ειδικευμένων λειτουργών που έχουν στην ευθύνη τους εφήβους, αλλά και κάθε γονέα. Την ευαίσθητη αυτή ηλικία προσεγγίζει με συστηματικό, τεκμηριωμένο τρόπο το νέο βιβλίο της Ψυχολόγου, Αν. Καθηγήτριας Α. Κοκκέβη "Εφηβεία - Συμπεριφορές και ψυχοκοινωνική υγεία", που κυκλοφορεί από τις Ιατρικές Εκδόσεις ΒΗΤΑ.

Οι συγγραφείς, Α. Κοκκέβη, Γ. Κίτσος και Α. Φωτίου, συνεργάζονται στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής, στο οποίο η πρώτη ερευνήτρια έχει μακρά και παραγωγική θητεία. Το βιβλίο προλογίζει ο διακεκριμένος καθηγητής και ακαδημαϊκός κ. Κ. Στεφανής.

Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου επιχειρείται μια ολόπλευρη και πλήρης περιγραφή των εφήβων στη χώρα μας, βασισμένη σε πανελλήνιες επιδημιολογικές έρευνες, στις οποίες συμμετείχαν πάνω από 10.000 έφηβοι μαθητές. Η ανάλυση επικεντρώνεται στη συμπεριφορά και στις στάσεις των εφήβων στο πλαίσιο του κοινωνικού περιβάλλοντος, μέσα στο οποίο αυτές αναπτύσσονται και υιοθετούνται. Καλύπτονται καίριοι τομείς της ζωής τους, όπως η οικογένεια, το σχολείο, οι φίλοι, ο ελεύθερος χρόνος, οι διατροφικές συνήθειες, επικίνδυνες συμπεριφορές όπως η χρήση ουσιών, η επιθετικότητα και η βία, τα ατυχήματα κ.ά.

Κάθε ένα από τα 10 κεφάλαια, πέρα από τα ερευνητικά δεδομένα, περιλαμβάνει εισαγωγικά στοιχεία, συμπεράσματα και βιβλιογραφική ανασκόπηση, καθώς και σύγκριση με στοιχεία από άλλες χώρες, βοηθώντας τον αναγνώστη να διαμορφώσει πληρέστερη άποψη. Το κείμενο ακολουθεί αυστηρά επιστημονικά πρότυπα, παραμένοντας ωστόσο προσιτό στο ευρύ κοινό, ώστε να μπορεί να το παρακολουθήσει με ευχέρεια ο γονέας, ο εκπαιδευτικός, ο επαγγελματίας υγείας ή ο κρατικός λειτουργός. Το βιβλίο πετυχαίνει να αποκωδικοποιήσει πολλούς από τους γρίφους της εφηβείας, που προβληματίζουν τόσο τον ίδιο τον έφηβο όσο και το οικογενειακό και κοινωνικό του περιβάλλον.
Τίτλος βιβλίου:Εφηβεία
Υπότιτλος βιβλίου:Συμπεριφορές και ψυχοκοινωνική υγεία
Εκδότης:Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις
Συντελεστές βιβλίου:Φωτίου, Αναστάσιος (Συγγραφέας)
Κίτσος, Γιώργος (Συγγραφέας)
Κοκκέβη, Άννα (Συγγραφέας)
Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
ISBN 10:
ISBN 13:
9604520504
9789604520503
Πρώτη έκδοση:Μάιος 2008
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Κοινωνιολογία
Ψυχολογία > Πρακτική Ψυχολογία > Γονείς και Παιδιά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες