Η σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου

Εκδότης:
Νομική Βιβλιοθήκη
Έτος:
2016
ISBN:
9789605625795
Σελίδες:
304
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου
Τιμή εκδότη:€37,00
Η τιμή μας: €33,30
στο καλάθι
Η σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου
Το έργο «Η σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου» αποτελεί το πρώτο της νέας σειράς «Βιβλιοθήκη Θεωρίας & Πράξης Εργατικού Δικαίου», τη διεύθυνση της οποίας έχουν οι Καθηγητές κκ. Παπαδημητρίου Κώστας και Λεβέντης Γεώργιος, στην οποία σειρά δημοσιεύονται αξιόλογες μονογραφίες, ως επί το πλείστον διδακτορικές διατριβές, του εργατικού δικαίου.

Στο παρόν έργο εξετάζονται η επάρκεια του νομικού πλαισίου για την εργασία ορισμένου χρόνου, καθώς και οι δυνατότητες που υφίστανται για μία πληρέστερη προστασία της ιδιαίτερης αυτής κατηγορίας εργαζομένων του ιδιωτικού, δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, με την ελπίδα ότι θα φωτισθούν οι πτυχές εκείνες της σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου, οι οποίες συνηγορούν υπέρ μιας λιγότερο δύσπιστης προσέγγισής της και αναδεικνύουν τις δυνατότητες αξιοποίησής της ως μορφής απασχόλησης που ισορροπεί επιτυχώς ανάμεσα στην ευελιξία και την ασφάλεια.

Η ανάπτυξη των θεμάτων του έργου χωρίζεται σε τρεις ενότητες. Αρχικά, παρατίθενται τα εννοιολογικά χαρακτηριστικά της σύμβασης εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου και γίνεται διαχωρισμός αυτής από τη σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου. Εν συνεχεία, ο συγγραφέας παραθέτει τα μέτρα για την αποτροπή της καταχρηστικής σύναψης συμβάσεων εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου, ενώ αναλυτική αναφορά γίνεται και στους περιορισμούς σχετικά με τη σύναψη συμβάσεων ορισμένου χρόνου στο διάστημα πριν και μετά τη συμμόρφωση της Ελλάδας με την Οδηγία 1999/70/ΕΚ. Τέλος, αναλύονται οι προοπτικές ισόρροπης ανάπτυξης της εργασίας ορισμένου χρόνου και διασφάλισης πληρέστερης προστασίας των εργαζομένων της κατηγορίας αυτής.

Το έργο συμπληρώνεται με αλφαβητικό ευρετήριο, το οποίο διευκολύνει σημαντικά τον αναγνώστη στην έρευνά του.
Τίτλος βιβλίου:Η σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου
Εκδότης:Νομική Βιβλιοθήκη
Συντελεστές βιβλίου:Ρίζος Κωνσταντίνος Δ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789605625795
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 2016
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες