Παναγιώτης Κονδύλης

Ένας στοχαστής ενάντια στις βεβαιότητες
Εκδότης:
Ευρασία
Έτος:
2016
ISBN:
9786185027650
Σελίδες:
84
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Παναγιώτης Κονδύλης
Τιμή εκδότη:€13,00
Η τιμή μας: €11,70
Παναγιώτης Κονδύλης
Ο Παναγιώτης Κονδύλης υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους σύγχρονους στοχαστές, με κριτήρια όχι εγχώρια, αλλά διεθνή. Μας παρέδωσε, προς μελέτη και αναστοχασμό, ένα πολύτομο έργο, τόσο δικό του, δηλαδή πρωτότυπο, όσο και μεταφραστικό. Ο Παναγιώτης Κονδύλης χαρακτηριζόταν από την εναντίωσή του στις βεβαιότητες. Προσπαθούσε να δει ο ίδιος, και να δείξει σε όλους εμάς, τις σκιές των πολύ φωτεινών πραγμάτων, των μεγάλων ιδεών για ελευθερία, για δικαιοσύνη, νια ισότητα, για διάλογο κ.λπ. Όμως, ακόμη και οι μεγάλες ιδέες, όπως όλα τα ανθρώπινα πράγματα, έχουν κι αυτές τις "σκιές" τους.

Ο παρών τόμος περιέχει τα κείμενα των τεσσάρων εισηγήσεων που παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Νικολάου και Ελένης Πορφυρογένη, το 2015, στην Αγριά Βόλου.

Οι εισηγήσεις των Παναγιώτη Μούτσου και Μιχάλη Παπανικολάου αποβλέπουν στο να μας βοηθήσουν να προσεγγίσουμε μέρος, τουλάχιστον, του πολυσχιδούς φιλοσοφικού έργου του Παναγιώτη Κονδύλη. Από την άλλη, οι Βασίλης Α. Μπογιατζής και Γιώργος Λ. Ευαγγελόπουλος πραγματεύονται θέματα που εντάσσονται στην ιστορία των ιδεών, όσον αφορά τις απόψεις του Κονδύλη για τον σύγχρονο ελληνισμό, στην πρώτη περίπτωση, αλλά και την πολύπλευρη συνάφεια του έργου του με ερευνητικά πεδία της διεθνούς πολιτικής, στη δεύτερη περίπτωση.

Αναδεικνύονται, έτσι, μέσα από τα τέσσερα αυτά κείμενα, κάποιες από τις βασικές πτυχές της σκέψης του οξυδερκούς αυτού "παρατηρητή των ανθρωπίνων πραγμάτων", όπως άρεσε στον Παναγιώτη Κονδύλη να αυτοπροσδιορίζεται.
Τίτλος βιβλίου:Παναγιώτης Κονδύλης
Υπότιτλος βιβλίου:Ένας στοχαστής ενάντια στις βεβαιότητες
Εκδότης:Ευρασία
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
Νούτσος, Παναγιώτης Χ., 1948- (Συγγραφέας)
Παπανικολάου, Μιχάλης (Συγγραφέας)
Μπογιατζής, Βασίλης Α., 1971- (Συγγραφέας)
Ευαγγελόπουλος, Γιώργος Λ. (Συγγραφέας)
ISBN:9786185027650
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 2016
Σημείωση:Πρόλογος: Μάριος Μπέγζος.
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Μαρτυρίες - Βιογραφίες - Αυτοβιογραφίες - Ντοκουμέντα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες