Εισαγωγή στο αστικό δίκαιο

Εκδότης:
Νομική Βιβλιοθήκη
Έτος:
2016
ISBN:
9789605625849
Σελίδες:
423
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Εισαγωγή στο αστικό δίκαιο
Τιμή εκδότη:€53,00
Η τιμή μας: €47,70
στο καλάθι
Εισαγωγή στο αστικό δίκαιο
Το έργο «Εισαγωγή στο Αστικό Δίκαιο» αποτελεί μία λιτή και περιεκτική σύνοψη όλων των τμημάτων του Αστικού Δικαίου.

Αντικειμενικός του στόχος είναι να εισάγει τους αναγνώστες στις βασικές έννοιες του Αστικού Δικαίου και να τους βοηθήσει στην κατανόηση και στην εμπέδωσή τους, γι’ αυτό και παρατίθεται πλήθος παραδειγμάτων. Τα παραδείγματα παρουσιάζονται σε διακριτά πλαίσια, ώστε να διευκολύνονται οι αναγνώστες.

Στην αρχή γίνεται μια γενική εισαγωγή στο δίκαιο, ενώ στο πλαίσιο των Γενικών Αρχών εξετάζονται τα δικαιώματα, οι δικαιοπραξίες, τα υποκείμενα των εννόμων σχέσεων κ.ά. Στο Ενοχικό Δίκαιο παρουσιάζονται το δίκαιο των ενοχών, οι κυριότερες επώνυμες συμβάσεις (πώληση, μίσθωση, σύμβαση εργασίας κ.ά.), καθώς και σύγχρονες μορφές συμβάσεων (leasing, factoring, franchising κ.ά.). Στη συνέχεια, στο Εμπράγματο Δίκαιο, εξετάζονται η κυριότητα, η νομή-κατοχή, η εμπράγματη ασφάλεια και οι δουλείες. Στο Οικογενειακό Δίκαιο παρουσιάζονται ο γάμος, το δίκαιο του διαζυγίου, η ελεύθερη συμβίωση, η διατροφή, ενώ τέλος, στο Κληρονομικό Δίκαιο, η κληρονομική διαδοχή (εκ διαθήκης - εξ αδιαθέτου), η νόμιμη μοίρα, η δωρεά αιτία θανάτου κ.ά.

Το έργο συμπληρώνεται με βιβλιογραφία-αρθρογραφία και αλφαβητικό ευρετήριο όρων.

Η τέταρτη έκδοση του παρόντος έργου κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω των σύγχρονων τροποποιήσεων της νομοθεσίας σε διάφορα επιμέρους θέματα του Αστικού Δικαίου και ιδίως των τροποποιήσεων που επέφερε ο νέος ΚΠολΔ.

Το έργο αυτό αποτελεί χρήσιμο εργαλείο τόσο για τους φοιτητές των σχολών και των τμημάτων ΑΕΙ που έρχονται σε επαφή με το Αστικό Δίκαιο και επιδιώκουν να προσεγγίσουν την ύλη του με τρόπο απλό, κατανοητό αλλά μεθοδικό, όσο και για κάθε νομικό που επιθυμεί να ανατρέξει σύντομα σε βασικές έννοιες από όλη την ύλη του Αστικού Δικαίου.
Τίτλος βιβλίου:Εισαγωγή στο αστικό δίκαιο
Εκδότης:Νομική Βιβλιοθήκη
Συντελεστές βιβλίου:Βάρκα - Αδάμη, Αλεξάνδρα (Συγγραφέας)
ISBN:9789605625849
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 2016
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες