Μεταρρυθμίσεις ή επικοινωνιακές φωτοβολίδες;

Η δημόσια διοίκηση στην τριετία 2016-2018
Εκδότης:
Μεταμεσονύκτιες Εκδόσεις
Έτος:
2016
ISBN:
9789607800657
Σελίδες:
182
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Μεταρρυθμίσεις ή επικοινωνιακές φωτοβολίδες;
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Μεταρρυθμίσεις ή επικοινωνιακές φωτοβολίδες;
Το θέμα της Δημόσιας Διοίκησης συνεχώς αποτελεί αντικείμενο δημόσιας συζήτησης, αντιπαράθεσης, ακόμη και εκρηκτικής αντιδικίας. Μολαταύτα, συνήθως η συζήτηση αυτή χάνεται στα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις - και η "εποχή των Μνημονίων", που τόση έμφαση έδωσε στην διοικητική μεταρρύθμιση, μάλλον περιέπλεξε παρά ξεκαθάρισε τα πράγματα.
Βετεράνος της διαχείρισης και των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο Παναγιώτης Μαϊστρος - σύμβουλος διαδοχικών υπουργών Εσωτερικών, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ και της ΠΕΤΑ και Γ.Γ. Δημόσιας Διοίκησης - προσφέρει στο βιβλίο αυτό την εμπειρία του. Δείχνοντας τι θα μπορούσε να είναι, υπό τις συνθήκες της τριετίας 2016-2018 (δηλαδή του Μνημονίου-3) μια μεταρρύθμιση στην Δημόσια Διοίκηση που δεν θα αποτελεί, μόνον, μια ακόμη σειρά απο επικοινωνιακές φωτοβολίδες.
Με τα 17 βήματα για την εφαρμογή μιας γνήσιας διοικητικής μεταρρύθμισης που προδιαγράφει ο Π. Μαϊστρος, ο προλογίζων Αλέκος Παπαδόπουλος - υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης το καίριο διάστημα 1996-99 - ελπίζει ότι "το πολιτικό και διοικητικό σύστημα της χώρας και η κοινωνία θα κάνουν το άλμα κοινής λογικής που απαιτείται [...] με την ευρύτερη δυνατή πολιτική και κοινωνική συναίνεση".
Τίτλος βιβλίου:Μεταρρυθμίσεις ή επικοινωνιακές φωτοβολίδες;
Υπότιτλος βιβλίου:Η δημόσια διοίκηση στην τριετία 2016-2018
Εκδότης:Μεταμεσονύκτιες Εκδόσεις
Συντελεστές βιβλίου:Μαΐστρος, Παναγιώτης Γ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789607800657
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 2016, 1η έκδοση
Σημείωση:Πρόλογος: Αλέκος Παπαδόπουλος.
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες