Μαύρος κύκνος

Μυθιστόρημα
Εκδότης:
Ελληνικά Γράμματα
Έτος:
2008
ISBN:
9789601902340
Σελίδες:
591
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Μαύρος κύκνος
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Μαύρος κύκνος
Το 1982 ο Τζέισον Τέυλορ είναι δεκατριών χρονών. Ζει στο Μπλακ Σουάν Γκρην, ένα βρετανικό χωριό "στη μέση του πουθενά", και παλεύει μονίμως με τον τρόμο μήπως αποκαλυφθεί η βραδυγλωσσία του ή μήπως οι νταήδες του σχολείου του αντιληφθούν την αγάπη του για την ποίηση.

Στη διάρκεια της σημαδιακής αυτής χρονιάς ο ήρωας, ένας έφηβος "μαύρος κύκνος", βαδίζει προς την ωριμότητα σκοντάφτοντας σε πρόσωπα και εμπειρίες που τον διαμορφώνουν. Το πρώτο δυσάρεστο τσιγάρο, το πρώτο αμήχανο φιλί, η μουσική των Duran Duran αλλά και του Έλβις Κοστέλο. Ο πόλεμος των Φώκλαντ και ο θάνατος. Μια μποέμ μετανάστρια που θέτει ερωτήματα για την ομορφιά και την τέχνη. Η οικονομική ύφεση επί Μάργκαρετ Θάτσερ. Ο καταυλισμός των τσιγγάνων και η υστερία που προξενεί στο χωριό. Το διαζύγιο των γονιών του.

Τρυφερός, οξυδερκής, αλλά και αστείος ταυτόχρονα, ο Μαύρος Κύκνος του πολυβραβευμένου Ντέιβιντ Μίτσελ δίνει γνήσια φωνή στη μεταβατική ηλικία των δεκατριών, αναβιώνοντας γλαφυρά τη δεκαετία του '80. Γραμμένο για τα παιδιά που ήμασταν κάποτε, το μυθιστόρημα με την αμεσότητά του κάνει τους ενήλικες να σαστίζουν.
Τίτλος βιβλίου:Μαύρος κύκνος
Υπότιτλος βιβλίου:Μυθιστόρημα
Τίτλος πρωτότυπου:Black Swan Green
Εκδότης:Ελληνικά Γράμματα
Συντελεστές βιβλίου:Mitchell, David, 1969- (Συγγραφέας)
Ζαχαριάδου, Μαργαρίτα (Μεταφραστής)
Κεχαγιόγλου, Ελένη (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789601902340
Σειρά εκδότη:Σύγχρονη Ξένη Πεζογραφία
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2008
Σημείωση:Επίμετρο: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου.
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες