Φυτά με φαρμακολογικές ιδιότητες

Σύγχρονες φυτοθεραπευτικές δυνατότητες
Εκδότης:
Σπανός - Βιβλιοφιλία
Έτος:
2016
ISBN:
9789602620960
Σελίδες:
702
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Φυτά με φαρμακολογικές ιδιότητες
Τιμή εκδότη:€58,00
Η τιμή μας: €52,20
στο καλάθι
Φυτά με φαρμακολογικές ιδιότητες
Το βιβλίο Φυτά με Φαρμακολογικές Ιδιότητες-Σύγχρονες Φυτοθεραπευτικές Δυνατότητες αποτελεί ένα βασικό σύγγραμμα για τους επιστήμονες των κλάδων υγείας. Περιγράφονται δραστικά συστατικά, ιδιότητες και δράσεις των φυτών. Αναφέρονται ιστορικά και μυθολογικά στοιχεία που πηγάζουν από την παρατήρηση, οδηγούν στην εμπειρία και εντέλει στη συστηματοποίηση της θεραπευτικής τους χρήσης. Είναι ένα χρήσιμο βοήθημα σχετικά με τις ανεπιθύμητες δράσεις των φυτών και των αλληλεπιδράσεών τους με φάρμακα της ακαδημαϊκής ιατρικής τόσο για τον γιατρό όσο και για τον φαρμακοποιό. Ορισμένα φυτά, εκτός από τη θεραπευτική χρήση τους, μπορεί να είναι ή να αποβούν τοξικά σε υπερκατανάλωση. Επιπλέον προσφέρει πληροφορίες φυτοθεραπευτικής χωρίς να υπερτιμάται ή υποτιμάται η χρήση των φυτικών παρασκευασμάτων στην υπηρεσία της υγείας.

Φυτοθεραπεία είναι η επιστήμη κατά την οποία αξιοποιούνται οι θεραπευτικές ιδιότητες των φαρμακευτικών φυτών για να δώσουν λύσεις σε προβλήματα υγείας. Ο ρυθμός ανάπτυξής της βαίνει συνεχώς αυξανόμενος με την αναζήτηση νέων μορίων. Παραδοσιακά τα φυτά ως φάρμακα (βότανα) αποτελούσαν την πλέον κρίσιμη μάζα - ποσοτικώς και ποιοτικώς - των θεραπευτικών μέσων.

Η χρήση φυτικών παρασκευασμάτων πρέπει να διέπεται, όπως και στα συνθετικά φάρμακα, από τους κανόνες της φαρμακολογίας και της θεραπευτικής και να έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα, η ασφάλεια και ο ποιοτικός έλεγχος του φαρμάκου φυτικής προέλευσης. Τα παρασκευάσματα φυτικής προέλευσης λαμβάνονται με επεξεργασία των φυτικών στοιχείων και ταυτοποιείται το τελικό προϊόν. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO), η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο EMEA (European Medicines Evaluation Agency) έχουν θεσπίσει Οδηγίες που σύμφωνα με Μονογραφίες καθορίζεται η άδεια κυκλοφορίας φαρμάκων φυτικής προέλευσης με βάση την καθιερωμένη χρήση τους στα κράτη-μέλη της Ε.Ε.. Από τα 10.000 νέα μόρια που διερευνούνται, ένα μόνο καταλήγει ως νέο φάρμακο στην αγορά. Ο WHO συνιστά την ενσωμάτωση της παραδοσιακής θεραπευτικής στην κλασική.
Τίτλος βιβλίου:Φυτά με φαρμακολογικές ιδιότητες
Υπότιτλος βιβλίου:Σύγχρονες φυτοθεραπευτικές δυνατότητες
Εκδότης:Σπανός - Βιβλιοφιλία
Συντελεστές βιβλίου:Τεσσερομμάτη, Χριστίνα (Συγγραφέας)
ISBN:9789602620960
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2016
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Εναλλακτικές Θεραπείες
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες