Κληρονομικό δίκαιο

Με 45 πρακτικά θέματα
Εκδότης:
Νομική Βιβλιοθήκη
Έτος:
2016
ISBN:
9789605625627
Σελίδες:
296
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Κληρονομικό δίκαιο
Τιμή εκδότη:€37,00
Η τιμή μας: €33,30
Κληρονομικό δίκαιο
Στο έργο «Κληρονομικό Δίκαιο με 45 πρακτικά θέματα» παρουσιάζεται το ισχύον στον συγκεκριμένο κλάδο του αστικού δικαίου, θεσμικό πλαίσιο, με τρόπο που καλύπτει πλήρως το σχετικό αντικείμενο, τόσο από θεωρητική, όσο και από πρακτική άποψη.

Συγκεκριμένα η ύλη παρατίθεται κατανεμημένη σε πέντε (5) ενότητες-μέρη, που περιλαμβάνουν ειδικότερα κεφάλαια, ως εξής:

Στο πρώτο μέρος εκτίθενται οι γενικές έννοιες του κληρονομικού δικαίου.

Στο δεύτερο μέρος εξετάζεται η εκ διαθήκης διαδοχή από θεωρητική άποψη και στο τέλος της ενότητας αυτής, αφού εκτίθενται πρώτα οδηγίες για την αντιμετώπιση των πρακτικών θεμάτων, παρατίθενται δέκα πέντε (15) σχετικά πρακτικά θέματα.

Στο τρίτο μέρος του βιβλίου αναλύεται η διαδοχή εκ του νόμου, η οποία συμπληρώνεται με δεκατρία (13) πρακτικά θέματα.

Στο τέταρτο μέρος παρουσιάζονται διάφορα επιμέρους ζητήματα της κληρονομίας, όπως μεταξύ άλλων, η αποδοχή και η αποποίηση κληρονομίας, η κληρονομική αναξιότητα, το ευεργέτημα της απογραφής, η δικαστική εκκαθάριση της κληρονομίας, η σχολάζουσα κληρονομία, η περί κλήρου αγωγή κ.ά. Στο τέλος της ενότητας αυτής υπάρχουν δέκα (10) πρακτικά θέματα.

Στο πέμπτο μέρος εξετάζονται το καταπίστευμα, οι κληροδοσίες, ο τρόπος και η δωρεά αιτία θανάτου και παρατίθενται επτά (7) πρακτικά θέματα.

Με τον τρόπο που παρουσιάζεται η ύλη του βιβλίου, η οποία κατά το θεωρητικό της μέρος είναι πλήρως ενημερωμένη από άποψη βιβλιογραφίας και νομολογίας, παρέχονται στον χρήστη όλες οι απαραίτητες, από θεωρητική αλλά και πρακτική άποψη πληροφορίες και δίδεται απάντηση σε πολύπλοκα ζητήματα που ενδεχομένως προκύπτουν για τον νομικό, που ασχολείται με το συγκεκριμένο αντικείμενο.

Το παρόν έργο αποτελεί ένα διδακτικό εγχειρίδιο για νέους δικηγόρους που ασχολούνται με το γνωστικό αντικείμενο του κληρονομικού δικαίου, για ασκούμενους δικηγόρους, για υποψηφίους σε διαγωνισμούς και για νομικούς που ξεκινούν τη γνώση τους στο κληρονομικό δίκαιο.
Τίτλος βιβλίου:Κληρονομικό δίκαιο
Υπότιτλος βιβλίου:Με 45 πρακτικά θέματα
Εκδότης:Νομική Βιβλιοθήκη
Συντελεστές βιβλίου:Βαρελάς, Δημήτρης, νομικός (Συγγραφέας)
ISBN:9789605625627
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2016
Σημείωση:Επανέκδοση: "Σάκκουλας Αντ. Ν.", 2004
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες