Σύνοψη μελέτης: Συμβολή για την αποτελεσματικότητα της δικαιοσύνης

Εκδότης:
Νομική Βιβλιοθήκη
Έτος:
2016
ISBN:
9789605625566
Σελίδες:
120
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Σύνοψη μελέτης: Συμβολή για την αποτελεσματικότητα της δικαιοσύνης
Τιμή εκδότη:€16,00
Η τιμή μας: €14,40
Σύνοψη μελέτης: Συμβολή για την αποτελεσματικότητα της δικαιοσύνης
Η έκδοση «ΣΥΝΟΨΗ ΜΕΛΕΤΗΣ: Συμβολή για την Αποτελεσματικότητα της Δικαιοσύνης» επιχειρείται με κωδικοποιημένο και εύληπτο τρόπο η συνοπτική παρουσίαση των σημαντικότερων πορισμάτων και προτάσεων της ομώνυμης επιστημονικής μελέτης την υλοποίηση της οποίας ανέλαβε τον Μάιο του 2013 η Ένωση Δικαστικών Μελετών. Σκοπός της μελέτης ήταν να προσεγγίσει τα χρόνια προβλήματα του ελληνικού δικαστικού συστήματος, προκειμένου να καταγράψει και να αναδείξει τις δυσλειτουργίες του, ώστε με τεκμηριωμένες επιστημονικά απόψεις να προτείνει άμεσα εφαρμόσιμες βελτιώσεις και καίριες λύσεις. Η ολοκληρωμένη Μελέτη συγκαταλέγεται ήδη από το 2015 στις εκδόσεις της Νομικής Βιβλιοθήκης.

Στην παρούσα έκδοση παρουσιάζονται συνοπτικά τα βασικότερα στοιχεία της Μελέτης, η οποία διαρθρώνεται σε τρεις κυρίως άξονες: την Οργάνωση του Δικαστικού Συστήματος, την Πολιτική Δίκη, και την Ποινική Δίκη και Σωφρονιστικό Σύστημα, για να καταλήξει στην πρωτοποριακή πρόταση δημιουργίας ειδικού φορέα, του Παρατηρητηρίου Δικαιοσύνης, ως κεντρικού κόμβου ενημέρωσης, πρόβλεψης, έρευνας και διαλόγου. Η Ένωση Δικαστικών Μελετών παρουσιάζει –χωρίς απαραίτητα να υιοθετεί– τις απόψεις των συνεργατών και κριτικών αναγνωστών της Μελέτης, δίνοντας έτσι στο νομικό κόσμο ένα έναυσμα διαλόγου, περίσκεψης ή/και κριτικής, το οποίο ενισχύεται από τη χρήση των πρωτοτύπων πινάκων και γραφημάτων μέσω των οποίων παρουσιάζονται στατιστικά δεδομένα στα οποία βασίστηκε η Μελέτη.

Συνολικά, η παρούσα έκδοση παρέχει στον αναγνώστη τη δυνατότητα να πληροφορηθεί με τρόπο σύντομο, αλλά περιεκτικό, για το περιεχόμενο μιας μελέτης η οποία αποτέλεσε καθόλα νέο και πρωτότυπο εγχείρημα, για ένα θέμα τόσο κομβικής σημασίας για την απονομή της δικαιοσύνης στη χώρα μας.

Η μεταφορά των κειμένων στην αγγλική γλώσσα στο α’ μέρος της έκδοσης, με παράθεση του αντίστοιχου ελληνικού κειμένου στο β’ μέρος της, εξασφαλίζει στο εγχείρημα μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα, αυξάνοντας έτσι και την πρακτική του χρησιμότητα.

Έτσι, η παρούσα έκδοση δίγλωσση έκδοση ενδιαφέρει τους νομικούς που επιθυμούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε μια ποσοτικοποιημένη απεικόνιση του πεδίου εργασίας τους, τους ερευνητές που χρειάζονται δεδομένα που θα ενισχύσουν το ερευνητικό τους έργο, όσους βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης με εξουσία λήψης αποφάσεων για τη διαμόρφωση του ελληνικού δικαστικού συστήματος, καθώς επίσης και γενικότερα τους πολίτες που επιθυμούν να πληροφορηθούν σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της Δικαιοσύνης στη χώρα μας σήμερα και για πιθανούς τρόπους βελτίωσης του εν λόγω συστήματος.
Τίτλος βιβλίου:Σύνοψη μελέτης: Συμβολή για την αποτελεσματικότητα της δικαιοσύνης
Εκδότης:Νομική Βιβλιοθήκη
ISBN:9789605625566
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2016
Σημείωση:Συγγραφική υπευθυνότητα: Εταιρία Δικαστικών Μελετών
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες