Περί ρεμάτων

Οριοθέτηση, διευθέτηση, εκτροπή, δόμηση, αστυνόμευση, αμμοληψία
Εκδότης:
Νομική Βιβλιοθήκη
Έτος:
2016
ISBN:
9789605625535
Σελίδες:
208
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Περί ρεμάτων
Εκτός κυκλοφορίας
Κυκλοφορεί νεότερη έκδοση
Περί ρεμάτων
Το ανά χείρας έργο «Περί ρεμάτων» αποτελεί το δεύτερο της σειράς «Τεχνικές Εφαρμογές Διοικητικού Δικαίου για Δικηγόρους & Μηχανικούς», η οποία δημιουργήθηκε για να προσεγγίσει μία σειρά θεμάτων με μεγάλο ενδιαφέρον, τόσο από την πλευρά του νομικού όσο και από την πλευρά του τεχνικού - μηχανικού.

Με τη μέθοδο αυτή αφ΄ ενός εκτίθενται και αναλύονται οι νομικές έννοιες και οι δικαιικοί κανόνες που εφαρμόζονται στη συγκεκριμένη περίπτωση, ώστε να προλαμβάνεται κατά το δυνατόν άγνοιά τους ή εσφαλμένη ερμηνεία/εφαρμογή τους, αφ΄ ετέρου παρατίθεται η εφαρμογή των κανόνων αυτών στην πράξη πλέον και η προσέγγισή τους από τεχνικής - μηχανικής σκοπιάς, ώστε να καθίσταται σαφές ποιες είναι οι συνέπειες της μίας ή της άλλης νομικής λύσης που επιλέγονται και κατά πόσον είναι εφαρμόσιμες στην πράξη.

Το παρόν σύγγραμμα επικεντρώνεται στην ανάλυση των νομοτεχνικών ζητημάτων που αναδύονται από την εφαρμογή του δικαίου για τα ρέματα συμπεριλαμβανομένων και των πλεύσιμων ποταμών. Επιχειρείται η παρουσίαση με ενιαία, εύληπτη μορφή των διατάξεων 20 και πλέον νομοθετημάτων που αφορούν τα ρέματα στην Ελλάδα καθώς και τις κατασκευές και τα έργα σε αυτά. Η ταυτόχρονη κάλυψη του θέματος τόσο από τεχνικής και διοικητικής όσο και από νομικής σκοπιάς αποτελεί τον πρωταρχικό στόχο του συγγράμματος καθώς είναι αδύνατος ο διαχωρισμός των τριών αυτών προσεγγίσεων.

Το βιβλίο πλαισιώνεται από πίνακες, εικόνες και σχήματα στις επιμέρους θεματικές ενότητες που του δίνουν μία έντονη πρακτική διάσταση και διευκολύνουν τον χρήστη στην ευχερέστερη αντιμετώπιση των σχετικών ζητημάτων.
Τίτλος βιβλίου:Περί ρεμάτων
Υπότιτλος βιβλίου:Οριοθέτηση, διευθέτηση, εκτροπή, δόμηση, αστυνόμευση, αμμοληψία
Εκδότης:Νομική Βιβλιοθήκη
Συντελεστές βιβλίου:Μπάκαβου, Μαρία (Συγγραφέας)
Φωτόπουλος, Φώτης (Συγγραφέας)
ISBN:9789605625535
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2016
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες