Ο άνθρωπος που αγαπούσε τα νησιά

Εκδότης:
Εκδόσεις Παπαδόπουλος
Έτος:
2016
ISBN:
9789605695583
Σελίδες:
288
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο άνθρωπος που αγαπούσε τα νησιά
Τιμή εκδότη:€8,99
Η τιμή μας: €8,09
στο καλάθι
Ο άνθρωπος που αγαπούσε τα νησιά
Σε αυτή τη συλλογή διηγηµάτων παρουσιάζεται το µεγαλύτερο εύρος των ιδεών που κυριάρχησαν στο έργο του Ντ. Χ. Λόρενς. Καταπιεσµένα πάθη και επιθυµίες που έρχονται στο φως, οδηγώντας άλλοτε στον όλεθρο και άλλοτε σε µια βαθιά εσωτερική µετατόπιση.

Στην κεντρική ιστορία, ένας άντρας προσπαθεί να ελέγξει τη ζωή του µετακοµίζοντας σε ολοένα και µικρότερα νησιά. Όµως, η ευτυχία που αναζητεί διαρκώς του διαφεύγει, µέχρι που ένα µυστηριώδες νησί τον οχυρώνει από τους ανθρώπους και την πραγµατική ζωή, και τον "κατακτά".

Στα άλλα διηγήµατα, ένας Πρώσος αξιωµατικός αισθάνεται έντονα σεξουαλικά συναισθήµατα για τον υπηρέτη του και τον εκδικείται γι’ αυτό, µια καταπιεσµένη σύζυγος στέκεται για πρώτη φορά στη ζωή της γυµνή στον ήλιο και "µεταµορφώνεται", ο Πάνας διαταράσσει το αστικό τοπίο του Χάµστεντ, ένας αιθεροβάµων αρχισυντάκτης ονειρεύεται ότι θα σώσει µια παντρεµένη γυναίκα από την άχαρη ζωή της, ένα αγόρι καβαλάει το κουνιστό αλογάκι του, αναζητώντας τύχη και χρήµατα.

"Ήθελε ένα νησί ολόδικό του: όχι υποχρεωτικά για να είναι µόνος σ’ αυτό, αλλά για να το κάνει έναν κόσµο εντελώς δικό του".
Τίτλος βιβλίου:Ο άνθρωπος που αγαπούσε τα νησιά
Τίτλος πρωτότυπου:The Man who Loved Islands
Εκδότης:Εκδόσεις Παπαδόπουλος
Συντελεστές βιβλίου:Lawrence, David Herbert, 1885-1930 (Συγγραφέας)
Καλλιπολίτης, Βασίλης (Μεταφραστής)
ISBN:9789605695583
Σειρά εκδότη:Κλασική Λογοτεχνία
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2016
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες