Υπηρεσίες πληρωμών

Οι ιδιωτικού δικαίου πτυχές του ν. 3862/2010
Εκδότης:
Νομική Βιβλιοθήκη
Έτος:
2016
ISBN:
9789605625283
Σελίδες:
344
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Υπηρεσίες πληρωμών
Τιμή εκδότη:€42,00
Η τιμή μας: €37,80
στο καλάθι
Υπηρεσίες πληρωμών
Με το βιβλίο «Υπηρεσίες πληρωμών» επιχειρείται η εξέταση της ευθύνης του παρόχου υπηρεσιών πληρωμών και των αξιώσεων που έχουν οι συμμετέχοντες στην πράξη πληρωμής.

Στο Πρώτο Μέρος εξετάζονται ορισμένα προκαταρκτικής φύσεως ζητήματα και συγκεκριμένα το πεδίο εφαρμογής του Ν 3862/2010, οι δημιουργούμενες έννομες σχέσεις και ζητήματα ιδιωτικού διεθνούς δικαίου (Κεφάλαιο Πρώτο), οι υποχρεώσεις ενημέρωσης (Κεφάλαιο Δεύτερο) και το συμβατικό πλαίσιο (Κεφάλαιο Τρίτο).

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι νέες διατάξεις προσεγγίζουν τη διαδικασία πληρωμής αφηρημένα και ανεξάρτητα από τη συγκεκριμένη υπηρεσία πληρωμών, επιλέγεται η εξέταση των αναφυόμενων ζητημάτων κατά τα στάδια εκτέλεσης της πράξης πληρωμής. Έτσι, στο Δεύτερο Μέρος εξετάζεται η ενεργοποίηση της πράξης πληρωμής με την εντολή πληρωμής (Κεφάλαιο Τέταρτο), η εξουσιοδότηση του παρόχου από τον χρήστη για την εκτέλεση της πράξης πληρωμής (Κεφάλαιο Πέμπτο) και η εκτέλεση της πράξης πληρωμής (Κεφάλαιο Έκτο).

Τα ζητήματα ευθύνης εξετάζονται στο Τρίτο Μέρος. Ειδικότερα, στο Κεφάλαιο Έβδομο αναλύονται η ευθύνη του παρόχου υπηρεσιών πληρωμών σε περίπτωση μη εγκεκριμένης πράξης πληρωμής, η ευθύνη σε περίπτωση καταχρηστικής χρήσης μέσου πληρωμών και η ευθύνη για την πλημμελή εκτέλεση πράξεων πληρωμών.
Στο Κεφάλαιο Όγδοο εξετάζονται άλλες απαιτήσεις και ειδικότερα η απαίτηση για επιστροφή του ποσού της πράξης πληρωμής και η αναγωγική απαίτηση στη σχέση μεταξύ των παρόχων.
Το έργο ολοκληρώνεται με τους λόγους αποκλεισμού της ευθύνης (Κεφάλαιο Ένατο).

Συμπληρώνεται με εκτενή βιβλιογραφία (ελληνική και διεθνή), η οποία παρακολουθεί τις σχετικές νομοθετικές και νομολογιακές εξελίξεις.
Το ενιαίο αλφαβητικό ευρετήριο βοηθά τον αναγνώστη στην αναζήτηση του ζητήματος που τον ενδιαφέρει.
Πρόκειται για ένα εύχρηστο, πλήρες και ενημερωμένο βοήθημα εργασίας για τους δικηγόρους, νομικούς συμβούλους, συμβούλους επιχειρήσεων και γενικότερα κάθε νομικό, που ασχολείται με θέματα τραπεζικού δικαίου.
Τίτλος βιβλίου:Υπηρεσίες πληρωμών
Υπότιτλος βιβλίου:Οι ιδιωτικού δικαίου πτυχές του ν. 3862/2010
Εκδότης:Νομική Βιβλιοθήκη
Συντελεστές βιβλίου:Κινινή, Έφη Ι. (Συγγραφέας)
ISBN:9789605625283
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2016
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες