Τα πειθαρχικά παραπτώματα των κρατουμένων

Εκδότης:
Νομική Βιβλιοθήκη
Έτος:
2016
ISBN:
9789605625405
Σελίδες:
120
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Τα πειθαρχικά παραπτώματα των κρατουμένων
Τιμή εκδότη:€27,00
Η τιμή μας: €24,30
Τα πειθαρχικά παραπτώματα των κρατουμένων
Το έργο «Τα πειθαρχικά παραπτώματα των κρατουμένων» αποτελεί ένα εγχειρίδιο στο οποίο καταδεικνύεται η σημασία και οι έννομες συνέπειες των πειθαρχικών παραπτωμάτων των κρατουμένων σε διάφορες εκφάνσεις και ιδίως στο ζήτημα της υφ’ όρον απόλυσης.

Στο πρώτο κεφάλαιο ο συγγραφέας αναλύει την ανατροπή του κανόνα των πειθαρχικών παραπτωμάτων ως προϋπόθεση για την υφ’ όρον απόλυση, εξετάζοντας ζητήματα καλής διαγωγής κρατουμένων, συμπεριφοράς εισαγγελικών και δικαστικών αρχών και κατ’ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση.

Στη συνέχεια εξετάζεται το διεθνές και ημεδαπό πειθαρχικό πλαίσιο με αναφορές στους στοιχειώδεις κανόνες του ΟΗΕ περί μεταχείρισης των κρατουμένων, στη δράση του Συμβουλίου της Ευρώπης, στα πειθαρχικά παραπτώματα των κρατουμένων στις ΗΠΑ και στη Γαλλία, στην ιστορική αναδρομή στην ελληνική νομοθεσία και στον σεβασμό των δικαιωμάτων της άμυνας του κρατουμένου.

Ακολούθως ο συγγραφέας προχωρεί σε μια εγκληματολογική προσέγγιση της ανάδυσης και αντιμετώπισης των πειθαρχικών παραπτωμάτων των κρατουμένων, ενώ προβαίνει και σε εμπειρικές - ερευνητικές παρατηρήσεις και προτάσεις.

Το έργο συμπληρώνεται με παράρτημα (εισαγγελικές διατάξεις και βουλεύματα) και αλφαβητικό ευρετήριο.
Τίτλος βιβλίου:Τα πειθαρχικά παραπτώματα των κρατουμένων
Εκδότης:Νομική Βιβλιοθήκη
Συντελεστές βιβλίου:Παπαθανασόπουλος, Ευστράτιος (Συγγραφέας)
ISBN:9789605625405
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2016
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες