Ναρκωτικά

Εκδότης:
Νομική Βιβλιοθήκη
Έτος:
2016
ISBN:
9789605625184
Σελίδες:
232
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ναρκωτικά
Τιμή εκδότη:€34,00
Η τιμή μας: €30,60
στο καλάθι
Ναρκωτικά
Το παρόν έργο έχει ως αντικείμενο τα ναρκωτικά και ιδιαίτερα τα ζητήματα της χρήσης, της εξάρτησης και του επίσημου κοινωνικού ελέγχου. Συγκεκριμένα, στην αρχή εξετάζονται οι εξαρτησιογόνες ουσίες (διεγερτικές, κατασταλτικές, παραισθησιογόνες, συνθετικά ναρκωτικά), η χρήση και η εξάρτηση, η χρήση ως παρεκκλίνουσα συμπεριφορά, οι κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες της χρήσης παράνομων ουσιών, καθώς και η σχέση ναρκωτικών ουσιών και εγκλήματος.

Στη συνέχεια αναλύονται θέματα αναφορικά με την αντίδραση του επίσημου κοινωνικού ελέγχου (προγενέστερο νομοθετικό πλαίσιο και ισχύουσα νομοθεσία), την ειδική μεταχείριση των εξαρτημένων δραστών (προδικασία, έννομες συνέπειες συμμετοχής σε θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης, απόλυση υπό όρο κ.ά.), την απεξάρτηση (στεγνά προγράμματα, προγράμματα με υποκατάστατα, επανένταξη), την ερευνητική δραστηριότητα στην Ελλάδα και διεθνώς, την κατάσταση του φαινομένου των ναρκωτικών στην Ελλάδα, καθώς και τις πολιτικές για τα ναρκωτικά.

Το έργο ολοκληρώνεται με τις τελικές παρατηρήσεις της συγγραφέως, πλούσια βιβλιογραφία και παράρτημα νομοθεσίας (Ν 4139/2013 και Ν 3459/2006).
Τίτλος βιβλίου:Ναρκωτικά
Εκδότης:Νομική Βιβλιοθήκη
Συντελεστές βιβλίου:Χάιδου, Ανθοζωή (Συγγραφέας)
ISBN:9789605625184
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2016
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες