Ο νέος Αίσωπος
Έχω ακούσει μαθητές του Γυμνασίου στις μέρες μας να παραπονιούνται πως μαθαίνουν πολλές ξένες γλώσσες στο σχολειό τους, Αγγλικά, Γαλλικά και "Αρχαία". Στην αρχή παραξενεύτηκα, αλλά ύστερα κατάλαβα ότι έχουν δίκιο τα παιδιά. Έτσι που τα διδάσκονται, σαν ξένη γλώσσα τους φαίνονται.
Γι' αυτό το λόγο έφτιαξα ένα εγχειρίδιο με 33 μύθους, ανέκδοτα και παραμύθια στην αρχαία Ελληνική, που να θυμίζουν κάπως τους μύθους του Αίσωπου.
Επειδή σε όλα υπάρχει μια ιστορία ή ένα δίδαγμα και θάχουν την περιέργεια να το καταλάβουν, θα προσπαθήσουν να περάσουν πάνω απ' το φράχτη της ερμηνείας και να μαντέψουν το νόημα. Έχουν προστεθεί κανόνες και πίνακες Γραμματικής και Συντακτικού ενδεικτικά. Ο μελετητής των μύθων πρέπει να χρησιμοποιήσει τα σχολικά εγχειρίδια Γραμματικής και Συντακτικού.
Ήρθεν η ώρα, αγαπητοί μου, που ο κάθε γονιός θα πάρει κοντά του το παιδί του να διαβάσουν μαζί, για να ξαναθυμηθούν τη γλώσσα μας, την πατρίδα μας και την πίστη μας.
Τίτλος βιβλίου: | Ο νέος Αίσωπος |
---|
Υπότιτλος βιβλίου: | Μαθήματα αρχαίας ελληνικής |
---|
Εκδότης: | Παρρησία |
---|
Συντελεστές βιβλίου: | Γανωτής, Κωνσταντίνος Σ. (Συγγραφέας) Μποζάς, Γεώργιος Π. (Εικονογράφος)
|
ISBN: | 9789609801362 | Εξώφυλλο βιβλίου: | Μαλακό |
---|
Στοιχεία έκδοσης: | Απρίλιος 2008 | Διαστάσεις: | 24x17 |
---|
Κατηγορίες: | Εκπαίδευση > Γενικά |

Carroll, Lewis, 1832-1898
Ο Lewis Carroll - φιλολογικό ψευδώνυμο του Charles Lutwidge Dodgson, γεννήθηκε στο Τσεσάιρ της Αγγλίας, το 1832. Σπούδασε μαθηματικά και κλασική φιλολογία στο Κολλέγιο Christ Church της Οξφόρδης, και χειροτονήθηκε διάκονος. Μετά το τέλος των σπουδών του, παρέμεινε στην Οξφόρδη διδάσκοντας μαθηματικά και λογική. Δεν κέρδισε όμως την παγκόσμια φήμη χάρη στην μαθηματική του ιδιοφυΐα, αλλά χάρη στο "Οι περιπέτειες της Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων", έργο που γοήτευσε γενιές ολόκληρες κι εξακολουθεί να γοητεύει ανθρώπους κάθε ηλικίας. Το βιβλίο αυτό, γραμμένο για την μικρή Αλίκη Liddel και τις αδελφές της, πρωτοδημοσιεύτηκε το 1865. Μετά από εφτά χρόνια, ακολούθησε και το δεύτερο βιβλίο με ηρωίδα την Αλίκη: "Μέσα απ΄ τον καθρέφτη, και τι βρήκε η Αλίκη εκεί". Ο L. C. δημοσίευσε επίσης πολλές εργασίες πάνω στα μαθηματικά και λογική, ποιήματα και διηγήματα. Πέθανε στις 14 Ιανουαρίου 1898.