Σε αναζήτηση της αθανασίας

Ερμηνεύοντας τον Πλωτίνο
Εκδότης:
Μάτι
Έτος:
2016
ISBN:
9786185021511
Σελίδες:
204
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Σε αναζήτηση της αθανασίας
Τιμή εκδότη:€12,00
Η τιμή μας: €10,80
στο καλάθι
Σε αναζήτηση της αθανασίας
Αυτό το βιβλίο είναι το καταστάλαγμα μιας αναζήτησης του συγγραφέα που κρατάει χρόνια. Ξεκινώντας με τον Αριστοτέλη, πέρασε στον Πλάτων αναζητώντας την τελειότητα. Μετά, έπεσε επάνω στον Κουρτ Γκέντελ ο οποίος με τέλεια λογική ανάλυση απέδειξε ότι απόλυτη αλήθεια και συνέπεια δεν υπάρχει ούτε και στα μαθηματικά.
Έτσι έπρεπε να βρει κάποιο νόημα για τη ζωή. Εκεί κατάλαβε ότι για να γίνει αυτό έπρεπε πρώτα να γνωρίσει τον εαυτό του και αν έχει ελαττώματα, να τον αλλάξει.
Επειδή όμως αυτό ήταν δύσκολο, αποφάσισε ν' αλλάξει τον κόσμο και να τον φέρει στα μέτρα του και σ' αυτό επάνω συναντήθηκε με τον Μαρξ. Βοήθησε και το πέρασμα από το Πολυτεχνείο όπου γίνεται κανείς ένας τέλειος υλιστής.
Ζητώντας μια σφαιρική αντίληψη των πραγμάτων μελέτησε πολλούς φιλοσόφους κι έγραψε ένα σχετικό βιβλίο που περιλαμβάνει τους πιο σημαντικούς, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Και τότε γνώρισε τον Πλωτίνο. Αυτός δεν ήταν ένας ονειροπαρμένος μυστικιστής όπως τον παρουσίαζαν μερικοί άσχετοι. Ο άνθρωπος είναι πιο σύγχρονος και πιο επαναστατικός από τους σύγχρονους. Μπορεί η διδασκαλία του να ήταν στα μέτρα της εποχής του όμως οι προβληματισμοί που εγείρει ανοίγουν απίστευτους ορίζοντες.
Διαβάζοντας κανείς έστω και την περίληψη του έργου του θα αλλάξει πολλές αντιλήψεις και θα απαλλαχθεί από το άγχος του σήμερα και του αύριο.
Τίτλος βιβλίου:Σε αναζήτηση της αθανασίας
Υπότιτλος βιβλίου:Ερμηνεύοντας τον Πλωτίνο
Εκδότης:Μάτι
Συντελεστές βιβλίου:Δαλακιουρίδης, Κώστας (Συγγραφέας)
ISBN:9786185021511
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2016
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Φιλοσοφία > Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες