Το ρόδο της Αλεξάνδρειας

Μυθιστόρημα
Εκδότης:
Ψυχογιός
Έτος:
2016
ISBN:
9786180115543
Σελίδες:
472
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το ρόδο της Αλεξάνδρειας
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Το ρόδο της Αλεξάνδρειας
Εγγονή, μητέρα, γιαγιά... Ένας αιώνας, δύο καλά φυλαγμένα μυστικά και τρεις γυναίκες με κοινό πεπρωμένο. Μια μοίρα κρυφή που φανερώνεται όταν η Λία ανταμώνει με την άγνωστη γιαγιά της στο παλιό, πέτρινο σπίτι του Αταρίν.
Η ζωή της Δανάης ξεκινά στα σκονισμένα δρομάκια της Αθήνας του Μεσοπολέμου. Ο έρωτας και τα όνειρά της την οδηγούν στη γη των θαυμάτων, στην Αίγυπτο, στο κοσμοπολίτικο Κάιρο. Εκεί θα βιώσει την πτώση και την απώλεια. Κι έπειτα θα ακολουθήσουν η Αλεξάνδρεια, η απελπισία, η μοναξιά, ο αγώνας, ο θρίαμβος, ο έρωτας, ο πόλεμος, η τρέλα. Ολάκερη η ζωή της θα σαρωθεί από μια θύελλα γεγονότων στη λαμπερή Αλεξάνδρεια της ανθηρής ελληνικής παροικίας και των επαύλεων του Καρτιέ Γκρεκ, μα και στα στενά σοκάκια του λιμανιού και της αράπικης συνοικίας της, γεμάτης από αρχαιοκάπηλους, μαχαιροβγάλτες, μπορντέλα, κοριτσάκια πόρνες κι ευνουχισμένα αγόρια.
Τρεις γενιές γυναικών... Κυνηγημένες από τα φαντάσματα του παρελθόντος, θα προσπαθήσουν πριν από το τέλος να ανταμώσουν ξανά στην Αλεξάνδρεια του σήμερα. Στην πόλη της μνήμης, της αγάπης, της συγχώρεσης και της λύτρωσης.
Τίτλος βιβλίου:Το ρόδο της Αλεξάνδρειας
Υπότιτλος βιβλίου:Μυθιστόρημα
Εκδότης:Ψυχογιός
Συντελεστές βιβλίου:Δικαίου, Ηλέκτρα (Συγγραφέας)
ISBN:9786180115543
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2016
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες