Ταϊζέ

Ένα νόημα στη ζωή
Εκδότης:
Μαΐστρος
Έτος:
2015
ISBN:
9789606846212
Σελίδες:
96
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ταϊζέ
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Ταϊζέ
Ο Ολιβιέ Κλεμάν, ο σπουδαιότερος Ορθόδοξος Γάλλος θεολόγος του 20ού αιώνα, γράφει για έναν από τους σημαντικότερους σταθμούς στη ζωή του από την αθεΐα προς την πίστη...

Τον απασχολούσε ο θάνατος και συνάμα ήθελε να γευτεί τη ζωή στην υπέρτατη ομορφιά της. Οι υπαρξιακές ανησυχίες του, ανάμεσα στην αγωνία και το θαυμασμό, το ξεχείλισμα της ζωής και το αδυσώπητο κενό του θανάτου, τον οδήγησαν σταδιακά στην πίστη. Σημαντικός σταθμός σε αυτή την εξερεύνηση ήταν η μορφή του αδερφού Ροζέ και το Ταιζέ, ένας χώρος όπου άνθρωποι προσεύχονται και εργάζονται μαζί, πέρα από διαχωριστικά κάθε είδους. Το Ταιζέ απετέλεσε ένα πολύ σημαντικό σταθμό στο ταξίδι του και συνάμα μια πνευματική του πατρίδα.

Ο Ολιβιέ Κλεμάν μιλά με λόγια της καρδιάς για τον τόπο αυτό, τόπο ησυχίας που γεννήθηκε μέσα στις συνθήκες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου από την ανάγκη να βρει εκεί καταφύγιο κάθε κυνηγημένος άνθρωπος. Μια γνωριμία με την πίστη, την ησυχία, την προσευχή και την ανθρωπιά μέσα από τις πιο ταραχώδεις σελίδες της ευρωπαϊκής ιστορίας μέχρι σήμερα.
Τίτλος βιβλίου:Ταϊζέ
Υπότιτλος βιβλίου:Ένα νόημα στη ζωή
Εκδότης:Μαΐστρος
Συντελεστές βιβλίου:Clément, Olivier (Συγγραφέας)
Χιωτέλλη, Καίτη (Μεταφραστής)
ISBN:9789606846212
Σειρά εκδότη:Διάλογοι
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2015
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες