Βασικές αρχές τοξικολογίας

Εκδότης:
Ζήτη
Έτος:
2016
ISBN:
9789604564521
Σελίδες:
352
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Βασικές αρχές τοξικολογίας
Τιμή εκδότη:€19,08
Η τιμή μας: €17,17
στο καλάθι
Βασικές αρχές τοξικολογίας
Το βιβλίο "Βασικές αρχές τοξικολογίας" αποσκοπεί στο να μεταδώσει στους αναγνώστες του, με απλό και κατανοητό τρόπο, όλες τις απαραίτητες και βασικές γνώσεις για την κατανόηση των σύγχρονων θεμάτων που απασχολούν την επιστήμη της τοξικολογίας.
Αρχικά, παρουσιάζεται μια ιστορική αναδρομή όσον αφορά την εξέλιξη της τοξικολογίας ανά τους αιώνες και έως σήμερα και αναλύεται το γνωστικό επιστημονικό πεδίο που καλύπτει η τοξικολογία.
Ακολουθεί αναλυτική περιγραφή της βασικής αρχής που διέπει την τοξικολογία όσον αφορά τη σχέση που υπάρχει μεταξύ της δόσης μιας ουσίας και της έντασης της τοξικής δράσης της, εστιάζοντας ταυτοχρόνως σε κρίσιμες παραμέτρους εκτίμησης της τοξικότητας που χρησιμοποιούνται ευρέως σήμερα στην επιστήμη της τοξικολογίας.
Στη συνέχεια παρουσιάζονται οι κρίσιμες διαδικασίες της αξιολόγησης και της διαχείρισης της επικινδυνότητας των τοξικών ουσιών.
Ακολουθεί αναλυτική περιγραφή των πολύ σημαντικών διαδικασιών της απορρόφησης, της κατανομής, της βιομετατροπής και της απέκκρισης των τοξικών ουσιών από τον ανθρώπινο οργανισμό, οι οποίες συνδέονται άμεσα με την ένταση της τοξικής δράσης τους.
Στο τελευταίο μέρος του βιβλίου αναλύονται οι μηχανισμοί της χημικής καρκινογένεσης και παρουσιάζονται χαρακτηριστικά παραδείγματα καρκινογόνων ουσιών.
Τίτλος βιβλίου:Βασικές αρχές τοξικολογίας
Εκδότης:Ζήτη
Συντελεστές βιβλίου:Θεοχάρης, Σταμάτης (Συγγραφέας)
Γιαγκίνης, Κωνστανίνος (Συγγραφέας)
ISBN:9789604564521
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2016
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Διάφορα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες