Οι πέτρες του Δευκαλιώνα

Εκδότης:
Μέδουσα - Σέλας Εκδοτική
Έτος:
2016
ISBN:
9789608338753
Σελίδες:
232
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Οι πέτρες του Δευκαλιώνα
Τιμή εκδότη:€14,00
Η τιμή μας: €12,60
στο καλάθι
Οι πέτρες του Δευκαλιώνα
Η ύπαρξη της ζωής πάνω στον πλανήτη μας βασίζεται σε ένα πλέγμα εξαιρετικά λεπτών ισορροπιών, που όπως αποδεικνύεται, εύκολα μπορούν να ανατραπούν από τις ανθρώπινες δραστηριότητες στο σημερινό επίπεδο τεχνολογικής εξέλιξης.
Ίσως μάλιστα η ύβρις προς το θείον, που, κατά τις μυθολογίες πολλών λαών, προκάλεσε τον αφανισμό
όλων των ανθρώπων σαν τιμωρία, να είναι ακριβώς η κακομεταχείριση της φύσης από τον άνθρωπο, τις δραματικές συνέπειες της οποίας ο ίδιος έχει κιόλας αρχίσει να βιώνει με τρόπο τραγικό. Αλλά τις δραματικές προειδοποιήσεις των ειδημόνων αγνοούν ηθελημένα οι ισχυροί της γης, ενώ η τελική καταστροφή φαίνεται να είναι προ των πυλών. Όπως αναφέρουν όλοι οι λεγόμενοι μύθοι καταστροφής, το τραγικό τέλος επέρχεται μέσα από τη δράση ενός από τα στοιχεία της φύσης, της φωτιάς, του αέρα, της γης ή του νερού, και κάθε φορά ένας εκλεκτός των θεών επιβιώνει και γίνεται ο γεννήτορας της καινούργιας ανθρωπότητας.
Εδώ, ο κεντρικός ήρωας της ιστορίας μας είναι ένα εξαιρετικά προικισμένο άτομο, που η αγάπη του για τους ανθρώπους και η συνειδητοποίηση της φοβερής απειλής θα τον οδηγήσει σε μια μεγάλη υπέρβαση για να αποτρέψει την επερχόμενη καταστροφή. Ο μύθος του Δευκαλίωνα και της Πύρρας ξαναζεί μέσα στον σύγχρονο κόσμο και, μέσα από μια αφήγηση καταιγιστικής δράσης, βασισμένης σε πραγματικά δεδομένα, οδηγεί τον αναγνώστη στην κατανόηση των πιο πιεστικών ίσως και κρίσιμων προβλημάτων που γνώρισε ο κόσμος από την αρχή της ύπαρξής του.
Τίτλος βιβλίου:Οι πέτρες του Δευκαλιώνα
Εκδότης:Μέδουσα - Σέλας Εκδοτική
Συντελεστές βιβλίου:Παϊπέτης, Στέφανος Α. (Συγγραφέας)
ISBN:9789608338753
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2016
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες