Αρωματικά φαρμακευτικά φυτά και αιθέρια έλαια

Παραγωγή, επεξεργασία, μεταποίηση, αξιοποίηση, διεθνείς αγορές, αρωματοθεραπεία, αρωματοποιΐα
Εκδότης:
Εκδόσεις Κυριακίδη Μονοπρόσωπη ΙΚΕ
Έτος:
2015
ISBN:
9786185105891
Σελίδες:
1008
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Αρωματικά φαρμακευτικά φυτά και αιθέρια έλαια
Τιμή εκδότη:€105,50
Η τιμή μας: €100,23
στο καλάθι
Αρωματικά φαρμακευτικά φυτά και αιθέρια έλαια
Το παρόν είναι ένα σύγχρονο εγχειρίδιο-βιβλίο που αποτελεί έναν πρακτικό οδηγό με τις απαραί- τητες θεωρητικές και τεχνικές γνώσεις σχετικά με τη σφαιρική αντιμετώπιση και αξιοποίηση των Φαρμακευτικών Αρωματικών Φυτών (ΦΑΦ) και των Αιθερίων Ελαίων (Α.Ε). Στην 1η Ενότητα κα- ταγράφονται δεδομένα από την εγχώρια και τις Διεθνείς Αγορές και Παραγωγές, αλλά και γενικές οδηγίες για την καλλιέργεια και τους τρόπους αξιοποίησής τους, εστιάζοντας ιδιαίτερα στην εξειδικευμένη συγκομιδή τους, τις διάφορες με- τασυλλεκτικές επεξεργασίας, όπως κοπή, πλύση, αποφύλλωση, κατάτμηση, ταξινόμηση, διαλογή κλπ. Επίσης παρατίθεται η σύγχρονη τεχνογνω- σία για διάφορους τρόπους ξήρανσης, αλλά και τα εξειδικευμένα για αυτά ξηραντήρια, ενώ για πρώτη φορά δίνονται πληροφορίες για την ιδιαίτερη παραγωγή και διάθεση των Νωπών ΦΑΦ.
Στη 2η Ενότητα δίνονται στοιχεία σχετικά με τα Α.Ε, τα χαρακτηριστικά και την χημική τους σύσταση, παραθέτοντας περαιτέρω όλο το θε- ωρητικό υπόβαθρο αλλά και την απαραίτητη τεχνογνωσία για την απόσταξη, τα είδη των αποστακτηρίων και τους λεπτομερείς τρόπους παραλαβής-παραγωγής των Α.Ε από τα διάφορα φυτικά υλικά, καθώς και τη συγκρότηση των απο- στακτικών Μονάδων. Παράλληλα, παρατίθενται λεπτομερή δεδομένα για τους διάφορους τρόπους εκχύλισης και τα είδη των αρωματικών εκχυλισμάτων, καθώς και επιπλέον στοιχεία για τις τιμές και τις τάσεις των διεθνών αγορών. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στις Αναλυτικές Τεχνικές οι οποίες εφαρμόζονται για τον προσδιορισμό-εκτίμηση της ποιότητας των Α.Ε. Επιπλέον, σε ξεχωριστά Κεφάλαια παρατίθενται ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με τις χρήσεις των Α.Ε. στους συνεχώς εξελισσόμενους κλάδους αξιοποίησης αυτών, και ιδιαίτερα των Τροφίμων, της Αρωματοθεραπείας και της Αρωματοποιΐας.
Στην 3η Ενότητα περιγράφονται αναλυτικά, ιδιαίτερα στοιχεία παραγωγής δέκα τεσσάρων επιλεγμένων Αρωματικών Φαρμακευτικών φυτών και των ποικιλιών τους - ειδών με μεγάλο ενδιαφέρον για τη χώρα μας, αλλά και μεγάλης εμπορικής αξίας και ζήτησης από τις Διεθνείς Αγορές. Ειδικότερα, παρέχονται στοιχεία σχετικά με την παραγωγή τους, συγκομιδή, επεξεργασία, μεταποίηση, παραγωγή αιθερίων ελαίων και πληροφορίες σχετικά με την εμπορία τους.
Η προσδοκία των συγγραφέων είναι το βιβλίο αυτό να αποτελέσει έναν οδηγό συνεχούς και άμεσης ενημέρωσης για κάθε έναν που επιθυμεί να αποκτήσει γνώσεις και πληροφορίες για το αντικείμενο των Αρωματικών Φαρμακευτικών Φυτών, έχοντας απώτερο στόχο να συμβάλει στην επιτυχημένη ενασχόληση με αυτόν το τομέα. Ειδικότερα, απευθύνεται στον προ- και μεταπτυχιακό φοιτητή, αλλά και τον επαγγελματία Γεωπόνο, Τεχνολόγο και κυρίως τον μικρο/μεσαίο Παραγωγό Αρωματικών Φαρμακευτικών φυτών ή της Ομάδας παραγωγών ΦΑΦ, τον φαρμακοποιό, βιολόγο κ.ά, ανάλογα με τις ανάγκες και τις απορίες που επιδιώκει να επιλύσει, σε όλα τα στάδια παραγωγής και διαχείρισης των ΦΑΦ και των Α.Ε.
Το βιβλίο δομείται σε ανεξάρτητα κεφάλαια, που επιτρέπουν στον αναγνώστη να ανατρέχει αποκλειστικά στην Ενότητα που τον ενδιαφέρει, χωρίς να είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί τη διαρθρωμένη επιμέρους σειρά των Κεφαλαίων και υποκεφαλαίων του βιβλίου.
Τίτλος βιβλίου:Αρωματικά φαρμακευτικά φυτά και αιθέρια έλαια
Υπότιτλος βιβλίου:Παραγωγή, επεξεργασία, μεταποίηση, αξιοποίηση, διεθνείς αγορές, αρωματοθεραπεία, αρωματοποιΐα
Εκδότης:Εκδόσεις Κυριακίδη Μονοπρόσωπη ΙΚΕ
Συντελεστές βιβλίου:Κατσιώτης, Σταύρος (Συγγραφέας)
Χατζοπούλου, Πασχαλίνα (Συγγραφέας)
ISBN:9786185105891
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2015
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Εναλλακτικές Θεραπείες
Επιστήμες > Θετικές > Γεωπονία, Βοτανικές Επιστήμες, Ζωολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες