Κριτική σπουδή στο έργο του Χρήστου Μαλεβίτση

Εκδότης:
Αρμός
Έτος:
2016
ISBN:
9789605279240
Σελίδες:
144
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Κριτική σπουδή στο έργο του Χρήστου Μαλεβίτση
Τιμή εκδότη:€12,72
Η τιμή μας: €11,45
Δεν υπάρχει δυνατότητα παραγγελίας
Κριτική σπουδή στο έργο του Χρήστου Μαλεβίτση
"Υπάρχουν πολύ επιθετικοί προσδιορισμοί για τον άνθρωπο αλλά ο πλέον καίριος είναι ότι ο άνθρωπος είναι θνητός. Και τούτο δεν σημαίνει απλώς πως ο άνθρωπος πεθαίνει, αλλά ότι ο άνθρωπος ζει γνωρίζοντας πως θα πεθάνει. Το ζώο ζει μη γνωρίζοντας πως θα πεθάνει. Η διαφορά είναι μεταξύ πνεύματος και φύσεως".

Χρήστος Μαλεβίτσης


"Όταν ο συγγραφέας δεν έχει παρωπίδες, όταν δεν υπηρετεί ιδεοληπτικές ιδεολογίες, όταν δεν έχει σκοτισμένη ψυχή, μπορεί να γεφυρώνει τι διαφορετικές περιοχές, εκφάνσεις και εκφράσεις της ανθρώπινης ύπαρξης, να υπερβαίνει τα χάσματα και ένα μπολιάζει τα ηλεκτρικά ή ηλεκτρονικά φώτα της Επιστήμης με το Άλλο Φως της ζωής..."

Σωτήρης Γουνελάς
Τίτλος βιβλίου:Κριτική σπουδή στο έργο του Χρήστου Μαλεβίτση
Εκδότης:Αρμός
Συντελεστές βιβλίου:Γουνελάς Σωτήρης (Συγγραφέας)
ISBN:9789605279240
Στοιχεία έκδοσης:Φεβρουάριος 2016

Γουνελάς Σωτήρης

Γουνελάς Σωτήρης
Ο Σωτήρης Γουνελάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949. Πρωτοεμφανίζεται εκδοτικά με δύο πεζοποιητικά βιβλία το 1976 και το 1978 (εκδόσεις Κέδρος) που αποτυπώνουν τη σχέση του με τα ευρωπαϊκά μοντέρνα ρεύματα της εποχής. Μεταξύ 1970 και 1976 παρακολουθεί στο Παρίσι μαθήματα γαλλικής και ελληνικής φιλολογίας αλλά γρήγορα στρέφεται σε αναζητήσεις στο χώρο της φιλοσοφίας. Η ανάγνωση των έργων του Πλάτωνα και η μελέτη του της νεοελληνικής λογοτεχνίας τον απομακρύνουν από τα δυτικοευρωπαϊκά διαβάσματα. Ενδιαφέρεται για τον αρχαιοελληνικό λόγο και την ορθόδοξη χριστιανική παράδοση. Το τέλος. Η συνεργασία του με το περιοδικό Σύναξη, σχεδόν από το πρώτο τεύχος (1982), εδραιώνει την πεποίθησή του ότι ο δυτικός πολιτισμός, και μάλιστα από τον 17ο αιώνα και μετά, μας υποχρεώνει σε γενναία κριτική του και σε εντοπισμό των βασικών σημείων παρέκκλισης από μία πνευματική πραγματικότητα που κάποτε αποτελούσε κοινό τόπο Ανατολής και Δύσης. Το τέλος. Το 1986 μετά την εκδημία του ιδρυτή της Σύναξης Παναγιώτη Νέλλα, αναλαμβάνει την επιμέλεια του περιοδικού την οποία και συνεχίζει μέχρι το 1997. Με την αποχώρησή του από τη Σύναξη το 1997 εκδίδεται από τον Αρμό το βιβλίο του Η κρίση του πολιτισμού-κρίση του ανθρώπου, απώλεια του νοήματος, θέμα που θα τον απασχολήσει σταθερά και στα επόμενα τρία βιβλία του: Ο Αντιχριστιανισμός (2009), Πρόταση Λόγου και Πολιτισμού (2013) και Κριτική ανάγνωση στο έργο του Χρήστου Μαλεβίτση (2016). (Πηγή: "Εκδόσεις Αρμός", 2022)

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες