Ιστορία της Ρωσίας

Πολιτική, οικονομία, κοινωνία, θρησκεία, τέχνες και επιστήμες από τον 9ο αιώνα έως την περεστρόικα
Εκδότης:
Αιώρα
Έτος:
2016
ISBN:
9786185048365
Σελίδες:
520
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ιστορία της Ρωσίας
Τιμή εκδότη:€27,00
Η τιμή μας: €24,30
στο καλάθι
Ιστορία της Ρωσίας
Ο ιστορικός και κορυφαίος μελετητής Paul Bushkovitch ανασυνθέτει σε μια εύληπτη αφήγηση τη μακρά και περίπλοκη ιστορία της Ρωσίας, από τη μεσαιωνική περίοδο έως τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης. Ο συγγραφέας αποφεύγοντας ατεκμηρίωτες γενικεύσεις, ανασκευάζει μύθους και λανθασμένες αντιλήψεις σχετικά με τους Ρώσους και τη Ρωσία και μας προσφέρει μια περιεκτική ιστορία, γραμμένη με νηφαλιότητα και κριτική ματιά.

Το βιβλίο χαρτογραφεί την πολιτική ιστορία της χώρας, παρακολουθώντας παράλληλα τις κοινωνικές, οικονομικές, θρησκευτικές και πολιτισμικές εξελίξεις που χαρακτηρίζουν την ανάδυση της Ρωσίας, τη μεταμόρφωσή της από ένα πριγκιπάτο της ανατολικής Ευρώπης σε μια αυτοκρατορία που απλωνόταν σ' ολόκληρη την Ευρασία και, τέλος, τη δημιουργία της Σοβιετικής Ένωσης, ενός χωρίς προηγούμενο κοινωνικού πειράματος μεγάλου βεληνεκούς. Έτσι, δίπλα στην πολιτική και στην οικονομία παρουσιάζονται ισόβαθμα οι τέχνες, τα γράμματα και οι επιστήμες, με ιδιαίτερη έμφαση στην έκρηξη δημιουργικότητας που σημειώθηκε κατά τη νεότερη εποχή. Παράλληλα, ο συγγραφέας εστιάζει στο συνεχώς μεταβαλλόμενο γεωπολιτικό βάρος της χώρας και στην παρουσία της ως υπερδύναμης που διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του status quo στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο.


"Αν η Ρωσική Επανάσταση δεν είχε βρει οπαδούς στο εξωτερικό, ίσως η σοβιετική κοινωνία να είχε παραμείνει ένα ιδιόμορφο σύστημα που θα το μελετούσαν μόνο κάποιοι αφοσιωμένοι ερευνητές. Ο αντίκτυπός της, ωστόσο, ήταν, και παραμένει μέχρι σήμερα, τεράστιος. (...) Ο κομμουνισμός ήταν το κεντρικό θέμα της παγκόσμιας πολιτικής για δυο γενιές του 20ού αιώνα".

Από τον πρόλογο του συγγραφέα
Τίτλος βιβλίου:Ιστορία της Ρωσίας
Υπότιτλος βιβλίου:Πολιτική, οικονομία, κοινωνία, θρησκεία, τέχνες και επιστήμες από τον 9ο αιώνα έως την περεστρόικα
Εκδότης:Αιώρα
Συντελεστές βιβλίου:Bushkovitch, Paul (Συγγραφέας)
Σπανού, Θάλεια (Μεταφραστής)
ISBN:9786185048365
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2016
Σημείωση:Επιστημονικός συνεργάτης: Νίκος Χρυσίδης
Κατηγορίες:Ιστορία > Παγκόσμια Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες