Λεσβιακό ημερολόγιο 2016

Γράμματα, τέχνες, πολιτισμός
Εκδότης:
Αιολίδα
Έτος:
2015
ISBN:
9789609653381
Σελίδες:
320
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Λεσβιακό ημερολόγιο 2016
Εκτός κυκλοφορίας
Λεσβιακό ημερολόγιο 2016
Με 30 εργασίες ιστορικού, λαογραφικού, γραμματολογικού, δοκιμιακού, εκκλησιαστικού, λογοτεχνικού, εικαστικού, ενδιαφέροντος κυκλοφόρησε για έκτη χρονιά το "Λεσβιακό Ημερολόγιο. Γράμματα-Τέχνες-Πολιτισμός" με την ευθύνη και την επιμέλεια του Παναγιώτη Σκορδά από τις εκδόσεις "Αιολίδα". Το εξώφυλλο του Ημερολογίου κοσμεί έργο του Στρατή Τσουλέλλη, προέδρου της Φωτογραφικής Εταιρείας Λέσβου, και στις εσωτερικές σελίδες υπάρχει αφιέρωμα στο φωτογραφικό του έργο. Το οπισθόφυλλο κοσμεί εικαστικό έργο του γνωστού Soloup.

Οι εργασίες μοιράζονται στις παρακάτω ενότητες: Πρώτη γραφή-Πρώτη ανάγνωση (Ξ. Μαυραγάνης, Ε. Αξαρλή, Π. Καλέμη), Πρόσωπα (Ν. Παπαδέλλης, Κ. Βία-Κυριαζή, Α. Φραγκούλης), Αρχαία Ιστορία (Α. Κυριαζής, Ι. Βλάχος), Νεότερη Ιστορία (Μ. Αξιώτης- Σ. Αξιώτης, Γ. Κωνσταντέλλης), Εκκλησιαστική Ιστορία (π. Γ. Δουμούζης), Λαογραφία (Γ. Καρατζάς), Εκπαίδευση (Σ. Λυκιαρδοπούλου), Λογοτεχνία (Ν. Σαραντάκος, Δ. Λαμπρέλλης), Λεσβιακός Τύπος( Ε. Ταστάνη, Μ. Γρηγορά), Αρχαιολογία (Β. Κουμαρέλας), Γραμματολογία (Π. Σκορδάς), Απρόβλεπτες Συναντήσεις ( Κ. Μίσσιος, Γ. Αγριτέλλης, Α. Καλάργαλης, Μ. Αξιώτης, Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης).

Στην ενότητα με τον τίτλο "Ξένος ήμαν κι ήρθα τώρα κι από μέρος μακρινό" φιλοξενείται ένα μικρό αφιέρωμα στη σύγχρονη προσφυγιά με κείμενα και φωτογραφίες του Δημήτρη Γέρου, του Στρατή Μπαλάσκα και του Χριστόδουλου Τσακιρέλλη.
Όπως τα προηγούμενα έτσι και φέτος υπάρχουν η στήλη "Οι Λέσβος, οι άνθρωποι, ο χρόνος, οι ιστορίες τους" μια περιήγηση μέσω συλλεκτικών τεκμηρίων του παρελθόντος, υπάρχουν και δύο κείμενα των Ν.Πούλου-Ψωμαδέλλη-Ο. Πούλου-Σκούρτα και Δ. Παπάμαλη, καθώς και η στήλη "Στο μεταίχμιο, από το 2011 στο 2012" με γελοιογραφίες του Μάκη Αξιώτη, του Γιάννη Κακαρώνη και του Αντώνη Κυριαζή.

Στο τέλος βρίσκουμε τα βιογραφικά όλων των συντελεστών. Προλογίζει ο Παναγιώτης Σκορδάς και την έκδοση χαιρετίζουν ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης και ο Δήμαρχος Λέσβου.
Τίτλος βιβλίου:Λεσβιακό ημερολόγιο 2016
Υπότιτλος βιβλίου:Γράμματα, τέχνες, πολιτισμός
Εκδότης:Αιολίδα
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
Σκορδάς, Παναγιώτης Σ. (Επιμελητής)
ISBN:9789609653381
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2015
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Ημερολόγια - Σημειωματάρια
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες