Το τέλος
Οι τελευταίοι μήνες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ήταν εφιαλτικοί για την Ευρώπη. Είχε φτάσει το τέλος του Τρίτου Ράιχ αλλά και το τέλος του ίδιου του ευρωπαϊκού πολιτισμού.
Σε αυτό το αποκαλυπτικό νέο βιβλίο του, ο Ian Kershaw περιγράφει την περίοδο από την αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του Χίτλερ, τον Ιούλιο του 1944, μέχρι τη συνθηκολόγηση της Γερμανίας τον Μάιο του 1945.
Προσπαθεί να καταλάβει τι ωθούσε τη Γερμανία να συνεχίζει να πολεμά... Σε κάθε μεγάλο πόλεμο στο παρελθόν όταν η ήττα διαφαινόταν απειλητική για τη μία πλευρά, οι κυβερνώντες επιδίωκαν μια συμφωνία με τους νικητές. Στη Γερμανία του Χίτλερ, αυτό δεν συνέβη ποτέ και το καθεστώς ξεριζώθηκε από πόλη σε πόλη, σε μια θηριωδία χωρίς προηγούμενο.
Ένα σύστημα βασισμένο στην τρομοκρατία, που επί χρόνια ρήμαζε τις χώρες που είχαν κατακτηθεί από τους Ναζί, στράφηκε τώρα εναντίων των ίδιων των Γερμανών. Κάθε διαφωνία εκμηδενίστηκε και ολόκληρο το έθνος πείστηκε ότι η ήττα θα επέφερε και το τέλος της Γερμανίας.
Το "Τέλος" του Ίαν Κέρσοου είναι το εξαιρετικό αποτέλεσμα μιας πρωτότυπης έρευνας, αλλά και ένα συναρπαστικό αφήγημα που ζωντανεύει μια εποχή η οποία άφησε βαθιές ουλές -ορατές ακόμα και σήμερα- στην Ευρώπη και θέτει βαθυστόχαστες ερωτήσεις για τη φύση του B΄ Παγκοσμίου Πολέμου, το Τρίτο Ράιχ, και τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται οι απλοί άνθρωποι σε ακραίες συνθήκες...
Τίτλος βιβλίου: | Το τέλος |
---|
Υπότιτλος βιβλίου: | Γερμανία 1944-1945 |
---|
Εκδότης: | Κλειδάριθμος |
---|
Συντελεστές βιβλίου: | Kershaw, Ian (Συγγραφέας)
|
ISBN: | 9789604616787 | Εξώφυλλο βιβλίου: | Σκληρό |
---|
Στοιχεία έκδοσης: | Δεκέμβριος 2015 | Διαστάσεις: | 24x17 |
---|
Κατηγορίες: | Ιστορία > Παγκόσμια Ιστορία |
Μπροδήμα Νανά
Η Νανά Μπροδήμα γεννήθηκε στο Ναύπλιο και έζησε τα παιδικά της χρόνια στα Δίδυμα Ερμιονίδας. Σπούδασε Λογιστική και Χρηματοοικονομική στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας στο ΑΤΕΙ Πατρών και Βρεφονηπιοκομία στο Δ.ΙΕΚ Άργους. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ψυχολογίας και συμβουλευτικής. Κατέχει Πιστοποίηση Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας της σχολής ΑΣΠΑΙΤΕ. Στα ενδιαφέροντά της συγκαταλέγονται οι ξένες γλώσσες, οι υπολογιστές και η λογοτεχνία. Εργάζεται σε ειδικά και γενικά σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Επίσης, ασχολείται με την κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων, την Αγιογραφία και τη συγγραφή.
Έχει εκδώσει ποιητικές συλλογές, διηγήματα και παραμύθια.
Από τις εκδόσεις Μ. Σιδέρη κυκλοφορούν τα εξής βιβλία της: «Η μάγισσα Πολύχρωμη και ο μικρός ζωγράφος» (2021), «Τα καλύτερα Χριστούγεννα της Ροζούλας» (2021), «Φιλία με μια πεταλούδα» (2022), «Το μαγικό τετράδιο του Άγιου Βασίλη» (2022) και «Τα χρωματιστά γένια του Άγιου Βασίλη» (2023).
(Πηγή: "Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη", 2024)