Stencil in Athens

Εκδότης:
Οξύ
Έτος:
2008
ISBN:
9789604361892
Σελίδες:
96
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Stencil in Athens
Τιμή εκδότη:€12,18
Η τιμή μας: €11,00
Stencil in Athens
Μετά τις "Τοιχοδρομίες" vol.I, το "Street Art" στην Αθήνα, από τις εκδόσεις Οξύ κυκλοφορεί ένα ακόμα λεύκωμα, το δεύτερο μέρος του αφιερώματος στην αστική κουλτούρα και την τέχνη του δρόμου.

Νέο, άμεσο, ανατρεπτικό, ευέλικτο και αρκετά εικονικό, το stencil graffiti εμφανίστηκε στους τοίχους των πόλεων στις αρχές της δεκαετίας των zeros και ήρθε να ταράξει τα νερά της "καθαρότητας" στο αστικό τοπίο των σύγχρονων μεγαλουπόλεων. Μέρος τού μετa-graffiti, της νέας τάσης στον ανατρεπτικό χώρο της παρέμβασης στον δημόσιο τοίχο, το stencil έχει κερδίσει τη θέση του στην παγκόσμια και αθηναϊκή "κουλτούρα του τοίχου". Είναι τέχνη αλλά και τεχνική. Είναι αισθητική παρέμβαση αλλά και κοινωνική κριτική. Είναι ένα πολύπλευρο φαινόμενο που φέρνει πιο κοντά τις μέχρι τώρα διαφορετικές παραδόσεις στην αισθητική και κοινωνική παρέμβαση στον δημόσιο χώρο, αλλάζει τον τρόπο που βλέπουμε και βιώνουμε το αστικό τοπίο, αλλάζοντας έτσι την ίδια την πόλη μας.

Το "Stencil in Athens, Τοιχοδρομίες" vol. II περιέχει φωτογραφικό υλικό από τους τοίχους της Αθήνας, και είναι ένα πλήρες αρχείο της νέας αυτής αισθητικής δρόμου.
Τίτλος βιβλίου:Stencil in Athens
Εκδότης:Οξύ
Συντελεστές βιβλίου:Καραθανάσης, Παυσανίας (Συγγραφέας)
Αθανασοπούλου, Λυδία (Μεταφραστής)
Θεοδόσης, Δημήτρης (Φωτογράφος)
ISBN:9789604361892
Σειρά εκδότη:Τοιχοδρομίες
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2008
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες > Ζωγραφική - Γλυπτική - Χαρακτική - Γραφικές Τέχνες
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες