Η ειδική αποζημίωση στο δίκαιο της θαλάσσιας αρωγής

Εκδότης:
Νομική Βιβλιοθήκη
Έτος:
2015
ISBN:
9789605624699
Σελίδες:
312
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η ειδική αποζημίωση στο δίκαιο της θαλάσσιας αρωγής
Τιμή εκδότη:€48,00
Η τιμή μας: €43,20
Η ειδική αποζημίωση στο δίκαιο της θαλάσσιας αρωγής
Η παρούσα έκδοση με τίτλο «Η ειδική αποζημίωση στο δίκαιο της θαλάσσιας αρωγής» αποτελεί το δεύτερο βιβλίο της νέας σειράς «ΜΕΛΕΤΕΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ», στην οποία παρουσιάζονται μελέτες γύρω από τα θέματα της ναυτιλίας και του δικαίου, που τη διέπει.

Η μελέτη στοχεύει στην ερμηνευτική προσέγγιση του άρθρου 14 της Διεθνούς Σύμβασης του 1989 για την επιθαλάσσια αρωγή. Η ενασχόληση με την ειδική αποζημίωση του θαλάσσιου αρωγού παρουσιάζει ιδιαίτερο θεωρητικό αλλά και αυξημένο πρακτικό ενδιαφέρον. Το περιεχόμενο και η λειτουργία της ειδικής αποζημίωσης έχει αποτελέσει την αφορμή, τα τελευταία χρόνια, για την έναρξη ενός «ζωηρού» επιστημονικού διαλόγου, σε διεθνές μάλιστα επίπεδο, τόσο σχετικά με την αποτελεσματικότητα όσο και την αναγκαιότητά της.

Ο συγγραφέας εξετάζει με πληρότητα το ισχύον διεθνές νομοθετικό πλαίσιο όπως αυτό διαμορφώνεται και εμπλουτίζεται στην πράξη με μηχανισμούς ήπιου δικαίου (ασφαλιστική σύμβαση L.O.F και ρήτρα SCOPIC), ιδίως την ερμηνεία και εφαρμογή της ειδικής αποζημίωσης του άρθρου 14 ΔΣ 1989. Στη βάση αυτή, εξετάζει τη νέα πρόταση για την καθιέρωση «περιβαλλοντικής αμοιβής» και αξιολογεί κριτικά τόσο τα επιχειρήματα που προβάλλονται σε επίρρωση αυτής, όσο και τις ενστάσεις που διατυπώνονται, λαμβάνοντας υπόψη τα εμπλεκόμενα συμφέροντα και τις συνθήκες διεξαγωγής της σύγχρονης ναυσιπλοΐας.

Το βιβλίο αποτελεί για τον μελετητή και τον εφαρμοστή του ναυτικού δικαίου μία πολύ χρήσιμη έκδοση, ολοκληρώνεται δε με πλούσια βιβλιογραφία, καθώς και αναλυτικό ευρετήριο λημμάτων.
Τίτλος βιβλίου:Η ειδική αποζημίωση στο δίκαιο της θαλάσσιας αρωγής
Εκδότης:Νομική Βιβλιοθήκη
Συντελεστές βιβλίου:Ζυγούρος, Λουκάς (Συγγραφέας)
Αθανασίου, Λία Ι. (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789605624699
Σειρά εκδότη:Μελέτες Ναυτικού Δικαίου
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2015
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες