Εφαρμογές ειδικών αστικών νόμων

Εκδότης:
Νομική Βιβλιοθήκη
Έτος:
2015
ISBN:
9789605624583
Σελίδες:
1176
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Εφαρμογές ειδικών αστικών νόμων
Τιμή εκδότη:€95,00
Η τιμή μας: €85,50
Εφαρμογές ειδικών αστικών νόμων
Το επίτομο έργο «Εφαρμογές Ειδικών Αστικών Νόμων» έχει ως στόχο να καλύψει το βιβλιογραφικό κενό που υπάρχει στην ερμηνευτική προσέγγιση των ειδικών αστικών νόμων, ενός πεδίου του ιδιωτικού δικαίου του οποίου η εφαρμογή γεννά πλείστα νομικά ζητήματα. Με το πρακτικό και εύχρηστο αυτό εγχειρίδιο ο χρήστης του καθοδηγείται άμεσα και με σαφήνεια στην ανεύρεση της κατάλληλης λύσης στο θέμα που ερευνά, μέσα από τα πορίσματα της νομολογίας και της επιστήμης που έχουν διαμορφωθεί ενόψει του εκάστοτε νομοθετήματος. Η έκδοση αυτή έρχεται να συμπληρώσει τις προηγούμενες εκδόσεις που επίσης πραγματεύονται ειδικούς αστικούς νόμους και δη τα «Διαγράμματα Ειδικών Αστικών Νόμων» και τη Συλλογή Νομοθεσίας «Ειδικοί Αστικοί Νόμοι».

Στο παρόν εγχειρίδιο έχει γίνει ενημέρωση των οικείων θεμάτων με τους Ν 4335/2015 (ΦΕΚ Α΄ 87/23.7.2015) που επέφερε σημαντικές τροποποιήσεις στον ΚΠολΔ και Ν 4336/2015 (ΦΕΚ Α 94/14.8.2015) που αντικατέστησε διατάξεις του Ν 3869/2010 «Ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων και άλλες διατάξεις».

Ειδικότερα, με τις «Εφαρμογές Ειδικών Αστικών Νόμων» προσεγγίζεται εκτενώς και εμπεριστατωμένα η ύλη των βασικότερων, συναντώμενων συχνότερα στην πράξη, ειδικών αστικών νόμων, μέσα από την παράθεση 36 λημμάτων ταξινομημένων σε θεματικές ενότητες που ακολουθούν τη δομή του Αστικού Κώδικα: γενικές αρχές, ενοχικό, εμπράγματο, οικογενειακό και κληρονομικό δίκαιο. Σε κάθε ένα από τα σχετικά θέματα υπάρχουν εκτεταμένες αναφορές σε νομοθεσία, νομολογία και θεωρία, ενώ ταυτόχρονα παρατίθενται και χρηστικά υποδείγματα. Εκτός από το αυτοτελές αλφαβητικό ευρετήριο που συνοδεύει τα επιμέρους λήμματα, στο τέλος του τόμου παρατίθεται ενιαίο αλφαβητικό ευρετήριο.

Το έργο αυτό αποτελεί ένα εύχρηστο βοήθημα για τους δικηγόρους και εν γένει τους νομικούς, που επιθυμούν να αποκτήσουν γνώση των ζητημάτων που ανακύπτουν από την εφαρμογή των κυριότερων ειδικών αστικών νόμων.
Τίτλος βιβλίου:Εφαρμογές ειδικών αστικών νόμων
Εκδότης:Νομική Βιβλιοθήκη
Συντελεστές βιβλίου:Γεωργιάδου, Μαίρη, νομικός (Συγγραφέας)
ISBN:9789605624583
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2015
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες