Φιλοσοφία στη σκιά του πολέμου

Αυτογνωσιακή προσέγγιση
Εκδότης:
Impress
Έτος:
2006
ISBN:
9789608869516
Σελίδες:
214
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Φιλοσοφία στη σκιά του πολέμου
Τιμή εκδότη:€10,20
Η τιμή μας: €9,18
στο καλάθι
Φιλοσοφία στη σκιά του πολέμου
Προαιώνιες αλήθειες λησμονημένες στην κουφή λήθη των εποχών μας. Μας πλησιάζει αργά, σταθερά, η αγωνία για το αύριο των παιδιών. Στεκόμαστε ακροβάτες σε τεντωμένο σκοινί και προσπαθούμε να ισορροπούμε.

Μεγάλη γνώση και πέρας δεν έχει...

Μια σειρά συλλογισμών σαν φωνή λαού εν ώρα βομβαρδισμών στη Βαγδάτη με τα πλέον μοντέρνα υπερόπλα εναντίον ενός λαού με άσπρους χιτώνες, επί το πλείστον μικροί ή μέσοι βιοπαλαιστές, εργάτες, αγρότες κ.λ.π.

Αιμάτινο ποτάμι των δυνατών η γνώση.

Το κρίμα γυρίζει προς τους νικητές ή αυτούς που λέγονται νικητές. Εκείνοι που απότομα αφήνουν την τελευταία πνοή, δίνουν μια κατάρα.
Από την κατάρα των πεθαμένων αυτών κανένας δε γλιτώνει, κανένας υπεύθυνος δε μπορεί να κρυφτεί. Δεν πρόφτασαν σαν τα άμοιρα θύματα να ολοκληρώσουν τον κύκλο τους και ήρεμα να φτάσουν στη δύση τους.
Αυτό είναι το λάθος ή το αμάρτημα μπροστά στον δημιουργό, όπως και αν τον ονομάζουμε, γιατί αντιστρατεύεται εναντίον της αρμονικής πορείας της δημιουργίας με ανεπανάληπτη ομορφιά.
Λίγες γραμμές περί του διατί και διότι στον επίλογο του συγγραφέα, σαν βοήθεια στον αναγνώστη, που χρωστώ προκαταβολικά να ευχαριστήσω.
Τίτλος βιβλίου:Φιλοσοφία στη σκιά του πολέμου
Υπότιτλος βιβλίου:Αυτογνωσιακή προσέγγιση
Εκδότης:Impress
Συντελεστές βιβλίου:Συνοδινός, Μάρκος Δ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789608869516
Στοιχεία έκδοσης: 2006
Σημείωση:Πρόλογος: Παναγιώτης Τσουτάκος, τ. πρόεδρος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών. Κεντρική διάθεση: Μάρκος Δ. Συνοδινός, 17 Νοεμβρίου 60, Άλιμος, τηλ. 210 9839982.
Κατηγορίες:Ψυχολογία > Πρακτική Ψυχολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες